Varžėsi „Dainų dainelės“ zoninio turo dainininkai

sutkusSausio 18 dieną Jono Totoraičio pagrindinėje mokykloje rinkosi geriausi Marijampolės regiono dainorėliai. Čia vyko jubiliejinio, dvidešimtojo Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ zoninis turas.

Nuotr. Šakių meno mokyklos direktoriaus pavaduotojas ir vertinimo komisijos narys P.Sutkus gyrė mūsų rajono dainorėlius ir patikino, kad keletą iš jų tikrai pamatysime televizijos ekrane.

Mūsų rajonui atstovavo Šakių rajono vaikų lopšelio – darželio „Klevelis“ auklėtinė Austėja Verpečinskaitė (mokytoja Ingira Jakienė), Šakių meno mokyklos 4 – 7 klasių merginų ansamblis (mokytoja Ramunė Valaitienė), Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos devintokė Vismantė Vasaitytė (mokytoja Edita Legotienė), Sintautų pagrindinės mokyklos Julijos Labunaitytės ir Leono Rėčkaus duetas (mokytoja Aida Rėčkuvienė) ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos dešimtokė Akvilė Atkočaitytė (mokytoja Edita Legotienė).
 
Pasak Vertinimo komisijos nario, Šakių meno mokyklos direktoriaus pavaduotojo Petro Sutkaus, šiandien dar nėra aišku, kas pateks į respublikinį etapą ir filmuosis televizijoje - rezultatai paaiškės tik pavasarį. „Tačiau galiu pasakyti, kad mūsų rajono dainorėliai pasirodė gerai ir, manau, kad bent du, o gal net ir tris kolektyvus pamatysime televizijos ekrane“, - atviravo jis.

„Dainų dainelė“ į profesionalią sceną atvedė daug žymių atlikėjų: Vytautą Juozapaitį, Juditą Leitaitę, Sigutę Trimakaitę, Oną Kolobovaitę, Vaidą Genytę, Rafailą Karpį, Kristiną Zmailaitę, Edmundą Seilių ir kitus. Šis konkursas - vienas originaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių šalies muzikinių renginių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.