Bendruomenių aktyvumas pranoko organizatorių lūkesčius

sachmataiAsta GVILDIENĖ

Kovo 10 dieną Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje vyko pirmoji rajono bendruomenių sporto šventė Šakių rajono bendruomenių centrų asociacijos taurei laimėti. Renginio dalyvių skaičius gerokai pranoko organizatorių lūkesčius. Čia susirinko daugiau nei du šimtai sporto aistruolių iš maždaug 20 bendruomenių centrų. Į spartakiadą atvyko ir rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius bei rajono bendruomenių centrų veiklą kuruojantis jo padėjėjas Rimantas Valiukas.

Nuotr. Įvairiose sporto šakose varžėsi ir jauni, ir jau gyvenimo matę bendruomeniečiai.

Pasak rajono Bendruomenių centrų asociacijos (BCA) pirmininkės Grinutės Šnirpūnienės, sporto varžybos surengtos remiantis dalies bendruomenių pageidavimu, kuris buvo išreikštas pernai vykusios bendruomenių centrų apklausos metu. Dalyviai susirungė šaškių, šachmatų, smiginio, stalo teniso, baudų mėtymo turnyruose. Galbūt tokio bendruomeniečių dėmesio sulaukusi sporto šventė taps dar vienu tradiciniu asociacijos renginiu.

Sportinių rungčių dalyviai varžėsi ne tik asmeninėse, bet ir komandinėse rungtyse. Čia netrūko ne tik geros nuotaikos, aistringo žaidimo, bet ir audringo sirgalių palaikymo. Sportininkus akylai stebėjo vyr. teisėjai Zigmas Stravinskas ir Edvardas Belevičius. Susumavę visus taškus, jie paskelbė rezultatus. Paaiškėjo, kad daugiausiai taškų surinko ir Šakių rajono bendruomenių centrų asociacijos taurę laimėjo Kudirkos Naumiesčio miesto ir seniūnijos bendruomenės centras „Santaka“ (pirmininkas E.Belevičius). Antroji vieta atiteko Girėnų bendruomenės centrui (pirmininkas Zigmas Povilaitis). Trečiąją vietą užėmė Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“ (pirmininkė Genutė Žilinskienė).
 
Gerai pasirodė ir nedaug nuo prizininkų atsiliko Tarpučių (pirmininkė Genovaitė Dobilevičiūtė) ir Panovių (pirmininkas Bernardinas Vainius) bendruomenių centrai. Visus maloniai nustebino jauniausia šachmatininkė - šešiametė Rugilė Oginskaitė iš Kudirkos Naumiesčio. Nors prizinės vietos ji nelaimėjo, tačiau buvo apdovanota mero prizu, kaip jauniausia dalyvė. Simpatiškiausia dalyve buvo pripažinta Keturnaujienos bendruomenės centro vadovė Aldona  Narkūnienė. Lukšių seniūno  Vido Cikanos iškaldintą iš akmens pėstininko figūrą į Kriūkus išsivežė šachmatų varžybų nugalėtoja Raminta Bastytė. Geriausiu šaškininku buvo pripažintas rajono meras. Jam įteiktas Kriūkų seniūnijos ir bendruomenės centro prizas. Paguodos prizas, kaip įrodymas, kad visai nedaug pritrūko iki prizinės vietos, iškeliavo į Tarpučius. Šiai bendruomenei buvo skirta ketvirtoji vieta.

Įpusėjus žaidynėms, Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus virėjai visus renginio dalyvius pakvietė paragauti gardžios perlinės košės, o bendruomeniečiai vieni kitus draugiškai vaišino pačių keptomis bandelėmis ir pyragais. G.Šnirpūnienės teigimu, buvo džiugu matyti tokį didelį, smagiai bendraujančių žmonių būrį ir kartu su vyresniaisiais rungtyse dalyvaujantį jaunimą.

„Bendruomenių centrai šiais metais pageidauja ir daugiau sporto renginių, todėl atšilus orams bus galima suorganizuoti dar ne vieną spartakiadą, - kalbėjo BCA pirmininkė. - Pirmas blynas tikrai neprisvilo ir galbūt davė pradžią naujai tradicijai.“ Jos įsitikinimu – tai komandinio darbo rezultatas. Antrąją kadenciją iš eilės dirbantys tie patys valdybos nariai tarpusavyje vieni kitus jau gerai pažįsta, todėl ir dirbti kartu jiems daug lengviau.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.