Sintautų „Bičiulės“ laiko veltui nešvaisto

biciulesAsta GVILDIENĖ

Moterų veiklos grupė „Bičiulės“ Sintautuose susibūrė maždaug prieš penkerius metus, iširus pensininkų bendrijos „Bočiai“ skyriui. Net 20 veiklių, garbaus amžiaus sulaukusių Sintautų bendruomenės moterų šiandien gali skirti laiko kūrybiniam, pažintiniam, pramoginiam bei dvasiniam tobulėjimui.

Nuotr. Sintautų bendruomenės moterų veiklos grupė „Bičiulės“ džiaugiasi galimybe susitikti, pabendrauti, pasidalinti prasmingomis gyvenimo akimirkomis.

Moterų veiklos grupės vadovė Liudvina Agota Kutkaitienė teigė, kad jei kitose organizacijose yra branduolys, kuris ir organizuoja renginius, ir lipa į sceną, o kitiems nariams lieka tik pasėdėti, pažiūrėti ir pasivaišinti, tai Sintautų moterys be išimties visur dalyvauja visos. Jos neužmiršta viena kitos nei renginiuose, nei kelionėse, nei džiaugsmo, nei skausmo valandą – pagelbsti ir mirus artimajam, ir švenčiant gimtadienius. Senjoros nepamiršta su šventėmis pasveikinti vienišų miestelio gyventojų ar be tėvų globos likusių vaikų, tvarko senąsias Smilgių kaimo kapinaites. Jos turi savo grupės emblemą, dainuoja susibūrusios į ansamblį, kuriam vadovauja Jūratė Navickienė, o akordeonu groja Audronė Bingelienė.

Veiklios senjoros kasmet rengia adventinius susitikimus. Jos suorganizavo popietes  „Tegul visuomet lydi Tikėjimas, Meilė ir Viltis“ bei „Gerumo liepsna sušildykime kito širdį“, susitikimą su tautodailininke Rita Mockeliūniene, rinko paramą Vievio seniūnijoje gyvenančiai neįgaliai vienišai mamai, kuri augina dvi dukras.
 
Pasak L.Kutkaitienės, „Bičiulės“ kartu paminėjo ir Lietuvos vardo tūkstantmečio  jubiliejų, ir Šeimos metams skyrė didelį dėmesį, suorganizavo renginį „Šeima – didžiausia vertybė“, ir Jonines  šventė ieškodamos paslėpto lobio. Daug veiklos  rado savo gėlių darželiuose, jos rengė susitikimus su žymiais mūsų krašto žmonėmis.

Senjoros nepamiršo ir šiemet minimų Maironio metų.  Prieš dvi savaites jos suruošė popietę „Maironis – negęstantis Lietuvos židinys“, kurioje skambėjo nuostabios, visiems gerai žinomos Maironio eilės, buvo dainuojamos pagal jas sukurtos dainos. Sintautietės Valerija Orintienė bei Antanina Klimaitienė skaitė savo kūrybos posmus, skirtus šiam didžiam mūsų šalies poetui. Renginyje dalyvavusi Šakių viešosios bibliotekos direktorė Regina Ūsienė žavėjosi moterų nuoširdumu. „Argi tai nenuostabu, kai paprasti kaimo žmonės susirenka draugėn ir kalbasi apie Maironį? - klausė ji. – Niekieno neverčiami, neprašomi, ne už atlyginimą, savanoriškai. Jie tai darė, nes to norėjo. Tai buvo šviesos valandėlė ir pavyzdys kitoms bendruomenėms.“ Beje, reikia paminėti, kad renginio metu vyko tikros pamokos inscenizacija, kurioje mokytoja (L.Kutkaitienė) supažindino klasės mokinius (susirinkusias moteris) su Maironio gyvenimu, asmenybe  ir kūryba bei patikrino jų žinias, pateikdama išspręsti kryžiažodį. Penkios geriausiai jį išsprendusios moterys buvo apdovanotos mielomis atminimo dovanėlėmis. Šis aktyvių senjorų renginys tik dar kartą įrodo, kad savo gyvenimą kuriame patys ir kiek į jį džiaugsmo įdedame, tiek ir gauname. „Bičiulės“ planuoja pratęsti Maironio metų paminėjimą Kaune – aplankyti jo amžinojo poilsio vietą, susipažinti su Maironio lietuvių literatūros muziejaus ekspozicija, užsukti į kitas lankytinas laikinosios sostinės vietas.
Panašu, kad „Bičiulės“ laiko veltui nešvaisto. Jos surengė pavydėtinai daug išvykų po žymesnes mūsų rajono vietas, susipažino su Vilniumi, Anykščiais, Šiaulių kraštu. Daug įspūdžių parsivežė iš ekskursijų po Dzūkiją ir pajūrio miestus – Palangą, Kretingą, Mosėdį. Veiklias senjoras paremia Sintautų bendruomenės centras ir jo pirmininkas Raimondas Daniliauskas bei seniūnas Kęstutis Birbilas. Šią vasarą moterys planuoja pasigrožėti Sudargo piliakalniu, aplankyti Kintus  ir prie Kuršių marių esantį pusiasalį - Ventės ragą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.