Garsių rajono žmonių atminimo įamžinimas

Jau šiemet vieną iš rajono miestelių – Griškabūdį papuoš paminklas, skirtas kalbininkui Jonui Jablonskiui. Be to, visuomeninkų planuose numatyta rajone pastatyti dar du paminklus, tačiau jų statybai trūksta lėšų.

Ketvirtadienį savivaldybės administracijos direktoriaus kabinete vykusiame seniūnų susirinkime Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė kalbėjo, kad iki birželio 16 dieną vyksiančios 40-osios Kalbos dienos Griškabūdyje bus pastatytas kalbininkui Jonui Jablonskiui skirtas paminklas. Tačiau tai tik pradžia. Planuojama, jog per artimiausius kelerius metus rajone paminklai iškils dar dviem žymioms asmenybėms. Kaip rašėme ankstesniuose „Draugo“ numeriuose, planuojama pastatyti paminklą poetui Pranui Vaičaičiui, kuris papuoš rekonstruotą Sintautų miestelio aikštę. Be to, Lukšiuose planuojama įamžinti iš šio krašto kilusio garsaus skulptoriaus Vinco Grybo atminimą. Pasak A. Kasparevičienės, jų statybai trūksta lėšų, todėl buvo prašoma seniūnų, kad šie paragintų savo krašto žmones prisidėti prie paminklų statymo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.