Sąjunga įsijungė į Aktyvaus senėjimo metus

2012 metai paskelbti Europos aktyvaus senėjimo ir kartų solidarumo metais. Šakių žmonių su negalia sąjunga taip pat ruošiasi minėti šiuos metus ir ta proga jau surengė pirmąjį renginį.

Praėjusią savaitę Zypliuose suorganizuota vakaronė sąjungos nariams ir senjorams „Sveikas, pavasari!“, kurioje dalyvavo net 97 žmonės. Pasak sąjungos pirmininkės Stasės Vasaitienės, taip jie įsijungia į visoje Europoje pradedamus minėti Aktyvaus senėjimo metus. „Norime skatinti šių žmonių fizinį aktyvumą, įtraukti į veiklą, aktyvinti jų kultūrinį gyvenimą ir skleisti gerąją patirtį tarp rajono gyventojų bei kitų neįgaliųjų organizacijų“, - teigė sąjungos pirmininkė.

Tai pirmasis, tačiau ne paskutinis renginys, skirtas kartų solidarumo metams paminėti. Sąjunga numačiusi ir poezijos popietę, ir šiaurietiško vaikščiojimo užsiėmimus, kitą veiklą. Vasarą bus surengta paskaita apie savanorystę, nes sąjungą į savo veiklą norėtų įtraukti ir jaunimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.