Poeto atminimas bus įprasmintas skulptūroje – knygoje

paminklas_vaiPaaiškėjo asociacijos „Paminklo poetui Pranui Vaičaičiui fondas“ skelbto konkurso laimėtojas, turėsiantis greitu metu sukurti Sintautų miestelio centre poetui Pranui Vaičaičiui skirtą paminklą.

Nuotr. Sintautuose bus statoma kauniečio J. Šlivinsko pasiūlyta skulptūra, kurioje vaizduojama knyga su poeto portretu.  

Konkursą paskelbusi minėtoji asociacija sulaukė trijų menininkų pasiūlymų iš Šakių, Marijampolės ir Kauno poeto P. Vaičaičio atminimo paminklui statyti. Šakiečio mokytojo Kęstučio Dovydaičio pateiktas skulptūros eskizas, specialios devynių narių komisijos sprendimu, buvo atmestas, nes pažeidė konkurso sąlygas. Vertinant menininkų pateiktus skulptūros eskizų variantus, buvo atsižvelgta ir į kainą. Buvo norima, kad skulptūra neviršytų 80 tūkst. litų. Tad kauniečio Juozo Šlivinsko pateikta knygos formos skulptūra atitiko kainą ir, komisijos narių nuomone, buvo pripažinta geriausia. pasak Sintautų bendruomenės pirmininko Raimundo Daniliausko, sintautiečiams labiau patiko Kęstučio Balčiūno pateiktas darbas. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad šio menininko siūlymas labai brangus, galintis siekti net 150 tūkst. litų, buvo apsispręsta pritarti skulptūrai – knygai. Asociacijos „Paminklo poetui Pranui Vaičaičiui fondas“ pirmininkas Vidmantas Staniulis teigė, abiejų minėtųjų autorių darbai meniniu požiūriu buvo geri. Beje, šiuo klausimu nuomonę išsakė ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji pasisakė už skulptūrą - knygą. „Aš palaikau šį variantą. Todėl, kad tai yra paminklas ne tik poetui, bet ir knygai“,- teigė Prezidentė. V. Staniulio tikinimu, Lietuvoje tokio paminklo dar nėra. „Tokio paminklo, kad būtų su knyga gyvenvietėje dar nėra. Yra tik kapinėse. Sintautai vieninteliai jį tokį turės“, - tvirtino V. Staniulis. Konkursą laimėjusio autoriaus darbas dar bus tobulinamas. Sutartis su  skulptoriumi bus pasirašoma jau kitą savaitę.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.