Šventė − viena, o progos – trys

mockeliunieneSandra JUŠKAITĖ

Rugsėjo 14 dieną Zyplių dvare vyko išskirtinė Ritos Mockeliūnienės šventė. Tai tautodailės darbų paroda, poezijos knygos pristatymas ir jos penkiasdešimties metų jubiliejus. Į balta spalvą išpuoštas arklides rinkosi Ritos Mockeliūnienės patys mylimiausi ir artimiausi šeimos nariai, giminės, draugai ir bičiuliai.

Nuotr. Vakaro metu buvo pristatyta trečioji R. Mockeliūnienės miniatiūrų, eilėraščių ir esė knyga „Po balta vidudienio saule“.

Šventė prasidėjo vakaro vedėjos Violetos Simanavičienės ir Remigijaus Poderio atliekama daina. Buvo galima pastebėti, kad susirinkusieji šventės pradžioje dažnai dairėsi ieškodami šventės kaltininkės Ritos, kuri, atrodė, paslaptingai neskubėjo pasirodyti.

Tačiau visas paslaptingumas tuojau pat dingo, kai iš už sėdinčiųjų nugarų, vyro vedina, pasipuošusi balta suknele, žengė Rita. Vaizdas, kai visi atsistoję plojo, priminė vestuves.
 
Atsisėdus Ritai į baltai išpuoštą sostą, buvo pristatyta trečioji jos miniatiūrų, eilėraščių ir esė knyga „Po balta vidudienio saule“. Kurie nespėjo atėję įsigyti ar pavartyti autorės knygos, galėjo pasiklausyti skaitomų ir deklamuojamų jos eilių.

R. Mockeliūnienė buvo ypač dėkinga prie knygos išleidimo prisidėjusiems – Rasai Uzialienei už iliustracijomis papuoštus knygos puslapius ir Remigijui Poderiui, kuris įgarsino visą kūrybą ir įrašė į kompaktinį diską. Šiltų ir gražių žodžių Rita negailėjo ir savo tėveliams, dėkodama jiems už savo atsiradimą. „Ačiū, kad visi esate mano gyvenimo knygos dalimi“, − dėkodama visiems organizavusiems, muzikavusiems ir į šventę susirinkusiems svečiams sakė Rita.

Pasveikinti Ritos atvyko ir Šakių rajono literatų klubas „Lygumų šaltinis“, kuris jubiliatei dovanojo rankšluostį ir nuotraukų albumą, kuris saugotų pačias gražiausias gyvenimo akimirkas. Prie sveikinimų prisidėjo ir žodžių niekada kišenėje neieškantis Vidas Cikana su tautodailininkų bendrija „Dailius“. Bendrijos pirmininkas Vidas paatviravo, kad vieno vykusio plenero metu Rita pasakojo, kad sapnavo save kalančią akmenį. „Tai numanote, kas jos dar laukia?“, − pralinksmindamas svečius kalbėjo Vidas Cikana. Negailėdamas gražių žodžių jubiliatei dėl jos suknelės grožio ir baltumo, prašė, kad ji ir visus kitus padarytų tokius pat šviesius ir baltai atrodančius kaip ir ji pati.

Rita Mockeliūnienė savo darbus parodose eksponuoja nuo 1999 metų. Be rajone jau surengtų šešiolikos parodų, moteris savo darbus eksponavo Kaune ir Ukmergėje. Tekstilininkė priklauso Lietuvos tautodailininkų sąjungai. Šiuo metu Rita ypač pamėgo airišką nėrimą, o paskutiniojo Zyplių dvare vykusio plenero metu, net vyrai mokėsi megzti.

Be sveikinusių giminių, artimųjų ir draugų, į šventę atvyko ir meras Juozas Bertašius su žmona Genovaite, taip pat vicemerė Rima Rauktienė. Neįprastą dovaną moteriškai gražų jubiliejų švenčiančiai Ritai įteikė Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė. Ji padovanojo kriauklę, kuriai atsivėrus, nuostabų pasirodymą padovanojo cirko studijos „Šypsena“ artistė Rūta Kiverytė. Ji tarsi gyvas perlas rangėsi it gyvačiukė kol galiausiai ir vėl pasislėpė užsidariusioje kriauklėje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.