Juras – Europos jaunimo cirko artistų festivalio prizininkas

jurasAsta GVILDIENĖ

Praėjusį pirmadienį Šakių kultūros centro cirko studijos „Šypsena“ artistas Juras Pratusevičius ir jo vadovas Raimondas Januševičius grįžo iš Jaunųjų cirko artistų festivalio Wiesbadeno  mieste, Vokietijoje. Ir ne tuščiomis. Juro pasirodymas buvo įvertintas „Aleksandre Grimailo Studios“ iš Maskvos prizu ir 400 eurų pinigine premija.

Pasak cirko studijos vadovo, tai tokio aukšto lygio vaikų ir jaunimo iki 25 metų festivalis, į kurį jie net nesvajojo kada nors patekti. Čia suvažiuoja jauni cirko artistai iš visos Europos. Dažniausiai tai gerai žinomų cirko profesionalų vaikai, kurie treniruojasi nuo mažų dienų. „Juras galbūt buvo vienintelis provincijos cirko studijos artistas greta šios srities profesionalų, - pasakojo R.Januševičius. – Iš pradžių net buvo manoma, kad Juras yra mano sūnus, nes į tokio aukšto lygio festivalius dažniausiai papuola gerai žinomų cirko artistų vaikai, savo pasirodymus tobulinantys 25 valandas per parą ir 8 dienas per savaitę. Galima sakyti, gyvenantys cirke. Tačiau gėdos nepadarėme atstovaudami Lietuvai ir Šakiams, nes pelnėme ne tik prizą, bet ir papuolėme į baigiamąjį Grand pasirodymų koncertą, į kurį nepapuolė daug profesionalių cirko artistų.“ Pasirodo, šis baigiamasis koncertas yra daugelio jaunųjų cirko artistų galimybė papulti ir daryti karjerą garsiuose pasaulio cirkuose, nes čia dalyvauja žymūs prodiuseriai, cirkų vadovai, kurie renkasi artistus ir kviečia dirbti savo trupėse. Juras, galima sakyti, šiame festivalyje buvo vienintelis ne tik Lietuvos, bet  ir visų Baltijos šalių atstovas.
 
Pasak cirko studijos „Šypsena“ vadovo, iš 28 festivalio dalyvių buvo apdovanota tik 17. „Juras dirbo kaip profesionalas – savo pasirodymuose nepadarė nė vienos klaidos. Aišku, tobulumui ribų nėra, tačiau Juras ir savo, ir mano kartelę pakėlė labai aukštai, - atviravo R.Januševičius. – Čia kaip bet kurioje firmoje, jei darbuotojai savo darbu direktoriaus nepakels, jis pats neiškils. Jei nemoki nieko išugdyti, tai koks esi vadovas?“ Pasak jo, visų festivalyje dalyvavusių artistų reakcija ne tokia kaip pas mus – čia buvo džiaugiamasi ne tik savo, bet ir kitų prizininkų sėkme, atvirai reiškiamos emocijos, buvo daug apsikabinimų. Reikia paminėti, kad Wiesbadeno festivalis yra gerai žinomas ir garsus visame pasaulyje. Jame dalyvauti - didelis prestižas. Čia cirko profesionalai iš visos Europos suvažiuoja ir repetuoja dar keturias dienas prieš renginį. Tai šio miesto vizitinė kortelė. Ir Juras, ir jo vadovas džiaugiasi, kad buvo pakviesti į tokio lygio konkursą. „Užlipę ant aukštesnio laiptelio, pamatėme, kad esame dar labai žemai, ir turime daug prakaito išlieti, kad ir ateityje galėtume dalyvauti tokio aukšto lygio cirko festivaliuose. Wiesbadeno jaunųjų cirko artistų konkursas – atsakymas į klausimą: „Ką galime padaryti, tiek išsikėlę savo kartelę po praėjusių metų „Cirko žiburių“ tarptautinio festivalio?“, - mintimis dalijosi R.Januševičius, nesiliaujantis stebėtis mūsų šalies televizijų abejingumu tokiems renginiams – nė viena jų nesutiko filmuoti lapkričio 24 dieną Šakiuose vyksiančių „Cirko žiburių“ festivalio pasirodymų.  – Vokietijoje mus filmavo net keletas televizijų. Žiūrovai mus matė tiek treniruočių, tiek laisvalaikio metu. Stambiu planu buvo rodomi ne tik pasirodymai, bet ir užkulisiai. Matyt, Lietuvos televizijoms įdomūs tik kriminalai ir nesibaigiantys skandalai, kuriuos jie kasdien ir pateikia savo žiūrovams.“

Jaunųjų cirko artistų konkursas Vokietijoje baigėsi, tačiau nei Juras, nei jo vadovas neturi nė minutės poilsio - vėl tas pats juodas darbas ir pasirodymų šlifavimas – juk laukia vienintelis ir nepakartojamas „Cirko žiburių“ festivalis, kurį būtų galima pavadinti Šakių miesto vizitine kortele.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.