Rajono vaikai auga skaitydami

pegasasLapkričio 15 dieną jau penketą metų Šakiuose veikiančiame knygyne „Pegasas“ vyko baigiamasis projekto „Augu skaitydamas“ renginys, į kurį buvo pakviesta šešiolika daugiausiai knygų perskaičiusių ir leidyklos „Alma litera“ iniciatyvoje „Lietuva – daugiausiai skaitanti šalis Europoje“ dalyvavusių rajono vaikų. Apie savo kūrybą jiems pasakojo eilėraštukus kurianti ir ne vieną savo eilių knygelę išleidusi gelgaudiškietė Emilija Šulinskienė.

Nuotr. Knygyno „Pegasas“ vedėja O.Šiuikienė apdovanojo uoliausią knygų skaitytoją septynmetį lukšietį A. Jančių.

Pasak Šakių „Pegaso“ knygyno vedėjos Odetos Šiuikienės, leidykla „Alma litera“ nuo pavasario vaikus kvietė „auginti“ simbolinius Knygų medžius – kuo daugiau knygų vaikas perskaito, tuo daugiau lapelių su jų pavadinimais atsiranda ant medžio. Įvairiausių renginių metu visoje Lietuvoje buvo išdalinta 30 tūkst. Knygų medžių. „Pegaso“ knygynas paskatino skaityti apie 600  mūsų rajono vaikų. Jie taip pat pretendavo patekti į labiausiai skaitančiųjų gretas. Atsiimti apdovanojimų į Šakių „Pegaso“ knygyną buvo pakviesta šešiolika jaunųjų skaitytojų iš Kudirkos Naumiesčio, Šakių, Kidulių, Slavikų ir Paluobių.
 
O.Šiuikienė susirinkusiesiems priminė, kad Vilniuje vykusios Knygų medžių šventės metu jau buvo paskelbti didžiausių Knygų medžių savininkai, o uoliausio jaunojo skaitytojo titulą, dėl kurio varžėsi dvylika įvairaus amžiaus vaikų, pelnė aštuonmetė vilnietė Martyna. Šakių „Pegaso“ knygynas uoliausiais skaitytojais išrinko tris didžiausius Knygų medžius užauginusius rajono vaikus: septynmetį Arnoldą Jančių, kuris mokosi pirmoje Lukšių Vinco Grybo gimnazijos klasėje, devynmetę Domantę Valaitytę iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos ir dešimtmetę tos pačios mokyklos penktokę Dovilę Kudirkaitę. Jiems ir dar trylikai jaunųjų skaitytojų buvo įteiktos vertingos knygyno dovanos.

Renginyje dalyvavusi gelgaudiškietė poetė E.Šulinskienė papasakojo susirinkusiesiems apie savo vaikystės pomėgį skaityti, pirmųjų eilių „gimimą“ ir savo kūrybos knygų leidybinį kelią. Visi norintieji galėjo čia pat įsigyti jos eilėraščių knygelių su poetės palinkėjimu ir autografu. Kudirkos Naumiesčio  Vinco Kudirkos gimnazijos pradinių klasių mokytoja Gitana Jokimaitienė jauniesiems skaitytojams parodė  keletą senų vaikiškų knygelių, kurias ji skaitė vaikystėje. Kai kurios jų šiandien spausdinamos pakartotinai. Vaikams buvo įdomu pamatyti sovietinių laikų vadovėlį „Vyturėlis“, iš kurio mokėsi jų mokytoja.

Projekto „Augu skaitydamas“ dalyviai prižadėjo ir toliau nesiskirti su knygomis, ir toliau auginti savo perskaitytų knygų medžius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.