Už buvimą šalia – „ačiū“

muziejus_zanavykuPraėjusį penktadienį Zanavykų krašto muziejus savo bičiulius, draugus bei rėmėjus pakvietė į padėkos vakarą „Ačiū, kad esi“.

Nuotr. Muziejaus direktorius Vidmantas Dėdynas ir etnografė Rima Vasaitienė dėkojo visiems, palaikantiems bei paremiantiems muziejaus veiklą.

Šie metai – Muziejų metai. Jų pagrindinis tikslas – atkreipti valstybės ir visuomenės dėmesį į muziejų vykdomą misiją saugoti kultūros ir istorijos vertybes bei šviesią visuomenę. Tačiau Zanavykų krašto muziejus ne tik šiais metais siekė būti išskirtinis. Ten nuolat vykdoma edukacinė veikla, organizuojamos parodos ir stengiamasi būti patraukliais įvairaus amžiaus lankytojams. Visgi tokio pobūdžio padėkos vakaras muziejuje surengtas pirmą kartą. Organizatoriai kvietė pabūti kartu, pasiklausyti Edgaro Pilypaičio ir Vismantės Vasaitytės atliekamų dainų. Renginio vedėja ir muziejaus etnografė Rima Vasaitienė atkreipė dėmesį, kad ypač Advento laikotarpiu ateina laikas geriems darbams ir žodžiams, užuojautai, supratimui ir.. padėkai. Būtent toks ir buvo vakaro tikslas – padėkoti muziejaus veiklą remiantiems, palaikantiems, padedantiems. Tai ir ūkininkai, ir verslininkai, ir valdžios, žiniasklaidos atstovai. Be tokių žmonių tam tikra muziejaus veikla būtų tiesiog neįmanoma. Jiems buvo išdalintos specialios padėkos statulėlės. Žinoma, viskas prasideda nuo muziejaus darbuotojų entuziazmo, minčių. Jei nebūtų jų, nereikėtų ir rėmėjų... Tad ačiū, kad esame šalia vieni kitų...

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.