„Sankt-Peterburgas vienija draugus“

Balandžio 26  - gegužės 2 dienomis 11 klubiečių  ir 2 mokytojos išvyko į festivalį „Sankt-Peterburgas vienija draugus“. Jame dalyvavo latviai, estai, karelai, lietuviai (šiuo atveju – lukšiečiai) ir, žinoma, patys rusai.
 
Nuotr. Lukšių V. Grybo vid. mokyklos klubo „Lukšiečiai“ nariai ir mokytoja prie Jekaterinos rūmų.
 
Festivalio programa buvo turininga ir įdomi. Delegacijos ne tik demonstravo savo gebėjimus bei talentus, bet jų laukė įspūdingi susitikimai su Rusijos kultūros „aukso fondu“ – apžvalginės ekskursijos po dieninį ir naktinį Peterburgą;  soborai, muziejai, Neva ir siauručiai, lyg Venecijoje, kanalai ,,Petro-Pavelo tvirtovė ir visų Rusijos carų, pradedant Petro I ir išžudytos caro Nikolajaus II šeimos palaikų sarkofagai; nepakartojamo grožio Jekaterinos rūmai ir parkas, licėjus, kur mokėsi didysis A. S. Puškinas; susikaupę žiūrėjome 10 minučių autentišką dokumentinę medžiagą apie tragiškąją Leningrado blokadą.
 
Intarpuose tarp ekskursijų dalyvavome  renginiuose mokykloje. Sportinės varžybos dar labiau suvienijo komandą, pakėlė nuotaiką, ir nesupykdė su kitataučiais – vieni kitiems linkėjome tik gero. Susidraugavome su visomis delegacijomis. Tos penkios dienos prabėgo labai greitai. Ši kelionė paliko tik gerus ir gražius įspūdžius – įsitikinau, kad Sankt-Peterburgas – nuostabus, dvelkiantis senumu ir didingumu miestas, kurį verta aplankyti.
 
Pajutau, kokia nuoširdi ir draugiška rusų tauta. Supratau, kad būtina mokytis užsienio kalbų – tik tuomet galima pajusti pilnavertę kelionių palaimą. Ir svarbiausia – išsiplėtė draugų ratas.

Klubo „Lukšiečiai“ narė - Gintarė  Raudžiūtė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.