Pratęsė kasmetinę tradiciją

leleivienes_seimynaSausio 3 – 4 dienomis rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rauktienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Rūta Lebedžinskienė pratęsė kasmetinę tradiciją – aplankyti ir pasveikinti su Naujaisiais metais rajono šeimynose gyvenančius vaikus.

Nuotr. Su šventine nuotaika ir saldžiomis dovanėlėmis trys savivaldybės moterys kaip Trys Karaliai po Naujųjų sutiktuvių pasibeldė į  rajono šeimynų duris.

Su šventine nuotaika ir saldžiomis dovanėlėmis trys savivaldybės moterys kaip Trys Karaliai po Naujųjų sutiktuvių pasibeldė į  Barzduose gyvenančios Ilonos Leleivienės, lekėtiškės Ramaldos Burdulienės, Bliuviškių kaime įsikūrusios Dalytės Jasukynienės ir Tarpučiuose šaknis įleidusios Genovaitės Dobilevičiūtės šeimynų duris. Keturiose rajono šeimynose šiandien auga 31 vaikas, mamomis vadinantis savo globėjas. Per šventes čia atvyksta ir jau suaugę, savo gyvenimo keliu žengiantys, tačiau mamų nepamirštantys buvę šeimynų vaikai.
 
Kol vaikai džiaugėsi lauktuvėmis, viešnios iš savivaldybės su šeimynų mamomis kalbėjosi ir visai nešventinėmis, aktualiomis visoms šalies šeimynoms temomis – nauja licencijavimo tvarka, apie kurią rašėme gruodžio 10 dienos „Draugo“ straipsnyje „Nauja licencijavimo tvarka – nepakeliama našta rajono šeimynoms“. Jame minėjome, kad labiausiai šeimynas neramina nauji higienos reikalavimai, kurie tiesiog „neįkandami“ savomis lėšomis, o dalyvauti valstybės finansuojamose programose, skirtose remti stacionarias socialinės globos įstaigas ir gerinti jų socialinių paslaugų infrastruktūrą dėl savo statuso specifiškumo jos negali. Nepaisant to, jos nuo 2013 iki 2015 metų turi pasiruošti licencijavimui. Tiesa, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, įvertinusi šeimynų paskirtį ir jų veiklos svarbą teikiant likusiems be tėvų globos vaikams socialinę globą, mano, kad šeimynų prašymas dalyvauti ES lėšomis remiamuose projektuose yra pagrįstas ir ieškoma galimybių, kaip šeimynoms padėti gauti finansavimą socialinių paslaugų infrastruktūrai gerinti. Tačiau ta nežinia visų šeimynų mamas labiausiai ir baugina. Jų manymu, nemaža dalis higienos normų reikalavimų, kuriuos teks įvykdyti, norint gauti licenciją šeimynai, prasilenkia su tikrove. Juk to nereikalaujama nei iš vienos šalies daugiavaikės šeimos, kuriose vaikai auga su biologiniais tėvais, ne paslaptis, dažnai daug blogesnėmis sąlygomis. Nei viena rajono šeimyna nenori likviduotis. Jei sąlygos nebus pakeistos, tokia lemtis gali ištikti kone visas 47 šalies šeimynas, globojančias 370 vaikų.

Kaip bebuvę, vilties visada yra. Tikėjimas daro stebuklus. Šiandien rajono šeimynose augantys vaikai ir jų mamos gyvena šventinėmis nuotaikomis, džiaugiasi dovanomis ir vieni kitų dėmesiu. Čia verda įprastas šeimyninis gyvenimas. Visas abejones bei nuogastavimus norisi palikti už praėjusių metų slenksčio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.