Sklandi renovacija kultūros židinį kelia naujam gyvenimui

naumiescio_centrasGintarė MARTINAITIENĖ

Sakoma, negirk dienos be vakaro, bet šia patarle nesinorėtų vadovautis kalbant apie Kudirkos Naumiesčio kultūros centro renovaciją. Praėjusį ketvirtadienį čia vyko susitikimas su statybos darbų vadovais ir priežiūros komisijos atstovais. Savivaldybės administracija džiaugiasi, kad viskas vyksta sklandžiai, o darbus tikimasi pabaigti netgi anksčiau nei numatyta projekte.

Statybininkas P. Chominas pripažino, kad nors darbai vyksta sklandžiai, nenumatytų niuansų buvo ne vienas. Tuo tarpu L. Mockevičienė džiaugėsi, kad jau matomi akivaizdūs darbo rezultatai.

Kudirkos Naumiesčio kultūros centro renovacijos buvo laukiama kaip išganymo, nes čia jau ne vienerius metus darbuotojai dirbo smalkėse, dūmuose, tarp sukežusių sienų bei grindų, begriūvančių ant galvų lubų. Dabar, kaip pripažįsta kultūros centro direktorė Laima Mockevičienė, jausmas toks, lyg išlindus iš pogrindžio. Ir visai nesvarbu, kad reikia glaustis seniūnijos kabinete, repetuoti fojė, o renginius arba nukelti, arba organizuoti kitur.
 
Nenori prisikalbėti

Su darbų vadovais bei priežiūros komisijos atstovais ketvirtadienį susitikę administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis bei projekto vadovė Aurelija Papievienė džiaugėsi, kad bent jau kol kas viskas vyksta sklandžiai. Tiek darbai, tiek techninė priežiūra, kaip pabrėžė projekto vadovė, vykdomi kvalifikuotai ir kompetentingai. „Likome labai patenkinti. Aišku, baisu prisikalbėti, nes retai būna, kad galime pagirti statybininkus, bet kol kas priekaištų neturime, darbininkai dirba sąžiningai, pagal darbų grafikus“, - po susitikimo kalbėjo A. Damijonaitis. Buvo juokaujančių, kad daug ką apie bendrovę pasako jos pavadinimas – UAB „Verslo bitė“, tarsi išduodantis, kad darbininkai dūzgia kaip bitės. Jų įgyvendinamo projekto vertė didesnė nei 2 mln. 566 tūkst. litų.

Buvo nenumatytų niuansų

Statybų aikštelėje sutiktas statybininkas Petras Chominas tikino, kad darbininkai, prieš pradėdami darbus, manė, kad projekto įgyvendinimas bus šiek tiek paprastesnis. „Buvo daug niuansų, kurių iš pradžių nebuvome numatę“, - pabrėžė statybininkas, omeny turėdamas ir tai, kad kultūros centras yra paveldo objektas, ir tai, kad rankomis reikėjo užkelti 3 tonas sveriančią siją. Tačiau, kaip tai pavyko padaryti, neišdavė, juokaudamas, kad tai tarnybinė paslaptis. Žvalgantis po neatpažįstamai pasikeitusias patalpas P. Chominas patikino, kad jeigu kultūros centras būtų nesulaukęs remonto, tikriausi po kokių penkerių metų būtų visiškai sugriuvęs. Jo nuomone, susigriebta pačiu laiku, nors darbininkai ir nemanė, kad čia viskas gali būti taip supuvę. O tokių lubų, kokias rado čia, apskritai nebuvo matę.

Akivaizdūs pokyčiai

Užtat dabar jau yra kuo pasidžiaugti, į ką pažiūrėti. Statybininkai džiaugėsi, kad objekte plušėdami nuo liepos pabaigos darbus organizavo taip, kad dabar gali dirbti po uždengtu stogu, viduje. Prie senojo pastato jau pristatytas ir naujutėlaitis priestatas, kuris senąsias patalpas praplės maždaug 140 kvadratinių metrų, katilinė, kur reikia, išgriautos senosios sienos, sumūrytos naujos, padaryti laiptai. Patalpas aprodydama L. Mockevičienė aiškino, kur bus tualetai, kur rūbinė, kur bilietų kasa, kur jos ir darbuotojų kabinetai, kur repetuos kolektyvai ir netgi, kur bus galima išgerti kavos. Aišku, iki galutinio rezultato dar nemažai reikia padaryti, bet P. Chominas patikino, kad jau kitą savaitę čia plušės apie 15 darbuotojų, kurie vedžios santechniką, elektrą. „Būna, kad dirbame ir penki, ir dvigubai daugiau. Priklausomai, kokie darbai atliekami“, - aiškino pašnekovas. Nors oficiali darbų pabaiga numatyta spalio pabaigoje, tikimasi, kad galbūt viską pavyks užbaigti anksčiau.

Tikisi skatinti kultūrinį gyvenimą

L. Mockevičienė džiaugiasi, kad projekto dėka ne tik kardinaliai pasikeis darbuotojų darbo sąlygos, bet atsinaujinęs pastatas gerokai pagyvins niūrią Kudirkos Naumiesčio infrastruktūrą. Jau mąstoma, kaip bus tvarkoma aplinka, kur įrengiami suoleliai. Kultūros centro direktorė turi minčių ne tik prie centro, bet ir visai kitoje vietoje įrengti knygnečių atminimui skirtą mini parkelį, kur iškiltų specialiai sukurta skulptūra, būtų sutvarkyta aplinka, pasodinta gėlių, taip pat įrengta poilsio zona. „Gyventojų mažėja ir jie sensta, bet tikimės skatinti kultūrinį gyvenimą, intensyvinti visa tai. Juk sąlygas dabar turėsime tikrai puikias“, - džiaugėsi L. Mockevičienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.