Tikėjimo metais - nenutrūkstama Švenčiausiojo Sakramento adoracija

matuseviciusAsta GVILDIENĖ

Popiežius Benediktas XVI  šiuos metus visuotinėje Bažnyčioje paskelbė Tikėjimo metais, kurių metu vyks nenutrūkstama Švenčiausiojo Sakramento adoracija. Pasak Šakių Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios klebono Sigito Matusevičiaus, taip skatinamos iniciatyvos, padedančios atgaivinti tikėjimo karštį ir „veidas į veidą“ susitikti su Viešpačiu. Vasario 3 dieną visus rajono gyventojus jis kviečia į 24 valandas besitęsiančią Švenčiausiojo Sakramento adoraciją.

Nuotr. „Tikėjimo metai skirti asmeniniam susitikimui su Jėzumi, o tai įvyksta per Eucharistiją“, - kalbėjo kunigas S. Matusevičius.


2012 metų spalio 11-ąją prasidėję Tikėjimo metai baigsis 2013-ųjų lapkričio 24-ąją, Kristaus Visatos Valdovo iškilmių dieną. Anot Šventojo Tėvo, tai bus malonės ir įsipareigojimo metas, leisiantis pasireikšti visaverčiam atsivertimui į Dievą, sustiprinti mūsų tikėjimą Juo ir Jį džiaugsmingai skelbti mūsų laikų žmonėms. Kadangi šiandieniame pasaulyje yra pastebimas nepakankamas tikėjimo kultūros įvertinimas, labai svarbu vėl iš naujo suvokti, kokie šaltiniai palaiko mūsų asmeninį gyvenimą ir mūsų krikščioniškąją civilizaciją, kokia yra tikėjimo reikšmė žmogaus asmeniniam ir tautos vystymuisi. „Tikėjimo metai skirti asmeniniam susitikimui su Jėzumi, o tai įvyksta per Eucharistiją. Ne veltui Lietuvos vyskupai Tikėjimo metams parinko šūkį - „Tavo veido, Viešpatie, aš ieškau“, - kalbėjo kunigas S.Matusevičius. – Kaip mes su kitais žmonėmis bendraujame atsisukę „veidas į veidą“, taip reikėtų su maldomis tyloje atsigręžti ir į Gyvąjį Dievą. Tam visus rajono žmones kviečiu atnaujinti ir pagilinti Švenčiausiojo Sakramento adoracijos praktiką.“  

Per visus Tikėjimo metus kiekvieną dieną vis kitoje Lietuvos bažnyčioje vyks nuolatinė, 24 valandas besitęsianti Švenčiausiojo Sakramento adoracija nenutrūkstama maldos grandine apjuosianti visą šalį. Vilkaviškio vyskupijoje ji prasidės sausio 23 dieną Aukštosios Panemunės Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje. Šakių Šv.Jono Krikštytojo bažnyčioje Švenčiausiojo Sakramento adoracija vyks nuo vasario 3 dienos 8 val., per naktį, iki vasario 4 dienos 8 val. Visi rajono tikintieji kviečiami atvykti ir dalyvauti šioje ypatingoje maldoje šeimomis, kartu su vaikais, kaimynais, artimaisiais. Informuojame, kad, neturint galimybės atvykti, ar po adoracijos saugiai sugrįžti į namus, reikia kreiptis į Šakių Šv. Jono Krikštytojo  bažnyčios kunigus, kurie  organizuos jūsų kelionę į bažnyčią ar iš jos. „Kai žmogus asmeniškai kalba Viešpačiui ir šis jam atsako, jo gyvenime netrukus pradeda matytis vaisiai, veide tarsi atsispindi tai, kad jis yra kalbėjęsis su Viešpačiu maldoje. Tai atpažįstama iš jo viltingo žvilgsnio į kitą žmogų ir pasaulį, iš jo elgesio ir žodžių, iš jo atsigręžimo į Dievo veidą“, - kalbėjo kunigas S.Matusevičius, pabrėždamas, kad adoracija yra tarsi Šv.Mišių pratęsimas.

Melsdamiesi prieš tabernakulį – pačią švenčiausią vietą katalikų bažnyčios altoriaus viduryje, skirtą eucharistijai (ostijai) laikyti– stipriname savo asmeninį tikėjimą į Viešpatį. Popiežius Jonas Paulius II kalbėjo: „Krikščionybė turi išsiskirti „maldos menu“, todėl turi rastis poreikis kupinam meilės ilgesnį laiką pasilikti priešais Švenčiausiajame Sakramente esantį  Kristų, su Juo dvasiškai kalbantis ir tyliai adoruojant.“ Prisiminkime Šv.Arso klebono pasakojimą apie parapijietį valandų valandas klūpojusį prieš Eucharistijoje įsikūnijusį Jėzų. Kai dvasininkas paklausė, ką šis taip ilgai veikia? Žmogus atsakė: „Nieko ypatingo. Jis žiūri į mane, o aš žiūriu į Jį. Prie tabernakulio gali prisiartinti toks, koks esi. Neslėpdamas savo  baimių, nerimo, netikrumo, išsiblaškymo, lūkesčių ir išdavysčių. Į visa tai gaunu stulbinantį atsakymą: „Aš esu čia!“. Jei sakau, kad esu paskendęs nežinioje, neturiu į ką atsiremti... Mane paguodžia: „Aš esu čia!“. Jei klausiu, kokį sprendimą priimti, kaip pasielgti sudėtingoje situacijoje...“ Girdžiu atsakymą: „Aš esu čia!“

Tikėjimo metai – tai iššūkis kiekvienam žmogui, kvietimas susimąstyti, ką reiškia tikėjimas man asmeniškai. Kokios mano tikėjimo šaknys? Ar mano tikėjimas duoda vaisius kasdienybėje? Ar padeda man spręsti iškilusias problemas, matyti ne vien savo, bet ir šalia esančių poreikius ir į juos tinkamai atsiliepti? Tikintiesiems tai bus paskata atnaujinti tikėjimą, o netikintiesiems – galimybė pažinti Dievą ir suvokti, jog netikint gyventi - tai tarsi eiti per tamsią naktį, kur labai mažai žiburių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.