Namo grįžo su bronziniu apdovanojimu

jurasSausio 25 – 27 dienomis Latvijoje vykusiame tarptautiniame cirko festivalyje „Auksinis Karlas 2013“ dar vieną kartą sėkmė šypsojosi vieninteliam Lietuvos atstovui iš Šakių cirko studijos „Šypsena“. Juras Pratusevičius tarp geriausiųjų Europos cirko artistų buvo įvertintas garbinga trečiąja vieta.
 
Nuotr. Rygoje vykusiame festivalyje „Auksinis Karlas 2013“ J. Pratusevičius laimėjo garbingą trečiąją vietą.
 
Pernai Šakiuose vykusiame cirko festivalyje „Cirko žiburiai“ J. Pratusevičius gavo vardinį kvietimą dalyvauti profesionalių cirko artistų festivalyje „Auksinis Karlas 2013“, Rygoje. Šis festivalis nušurmuliavo praėjusį savaitgalį, jame nepraleido progos pasirodyti ir Juras su ekvilibristikos vienračio numeriu.

Festivalyje dalyvavo dešimties šalių profesionalūs cirko artistai ir pavienės jų grupės. Speciali komisija pasirodymus vertino bendrai, neskirstant į žanrus. Tarp visų pasirodžiusiųjų Raimondo Januševičiaus auklėtinis J. Pratusevičius buvo įvertintas garbinga trečiąja vieta.

Laimėjimą vadovas vertina kaip itin aukštą pasiekimą. „Labai aukštai įvertintas. Iš 27 dalyvių tik devyni apdovanoti. Tarp jų prizinėse vietose Juras – tai reiškia kažką mes padarėme“, - teigė R. Januševičius, pridurdamas, jog į festivalius važiuojama jau ne tik dalyvauti, bet ir laimėti. Beje, 14-metis Juras Rygoje vykusiame festivalyje varžėsi su išties solidžiais ir patyrusiais cirko artistais.  

Cirko vadovas džiaugėsi, kad auklėtinis yra sukaupęs patirtį ir lemiamu momentu visuomet atsakingai pasirodo. Laimėta trečioji vieta, pasak jo, yra aukščiausias Juro profesionalumo įvertinimas. „Vienas dalykas laimėti pirmąją vietą tarp vaikų, o visai kas kita - tarp suaugusiųjų“, - teigė R. Januševičius.

Šiomis dienomis, po pasirodymo Latvijoje vykusiame festivalyje, J. Pratusevičiui buvo atsiųstas siūlymas dirbti Danijoje. „Juro profesionalumo lygis toks, kad jis gali užsidirbti. Jo numeris perkamas“, - sakė R. Januševičius. Tačiau dėl mokslų buvo nuspręsta pasiūlymo atsisakyti. „Visiems savo vaikams sakau, kad repetuotų. Aš paruošiu numerius, o jūs tik dirbkit. Ir nereikės, baigus 12 klasių, eiti į Darbo biržą. Europoje cirkas perspektyvus. Nereikia nė Lietuvos. Reikia tik aukšto lygio numerių ir darbo užteks “, - teigė R. Januševičius.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.