Belaukiant pavasario – pavasariniai Jūratės darbai

zalnoriene„Kūryba man – gražių akimirkų fiksavimas ir truputis fantazijos“, - parodos atidarymo metu apie save kalbėjo šakietė dailės mokytoja Jūratė Žalnorienė.
 
Nuotr. Šilti, trapūs ir moteriški J. Žalnorienės darbai gimsta fiksuojant gražias akimirkas ir pridedant šiek tiek fantazijos.
 
Šakių viešosios bibliotekos Žiemos sodo galerijoje ketvirtadienį atidaryta antroji J. Žalnorienės tapybos darbų paroda „Belaukiant pavasario“. Kaip ankstesniuose Jūratės darbuose, taip ir dabartiniuose, vyrauja šiltumas, trapumas, moteriškumas bei gamtos grožis. Parodos autorė patikino, kad gamtos motyvai jos paveiksluose neatsitiktiniai – tiesiog dažniausiai ji tapo vasarą, kai gamta žydi visomis spalvomis.

Parodos metu nepamiršta ir Teresės Karūnaitienės eilėraščių knygelė vaikams „Iš gimtinės šaltinėlio“, kurią iliustravo J. Žalnorienė. Jai tai buvo nauja, bet smagi patirtis. „Keblumų svetimą tekstą iliustruoti nebuvo, gal sudėtingiau tapti vaiku ir pasaulį matyti jo akimis“, - į klausimą, kaip sekėsi iliustruoti knygelę, atsakė dailininkė.

Pavasariu dvelkiančiais darbais džiaugėsi ne tik Jūratės artimieji, bet ir kolegos bei pažįstami, negailėję šiltų palinkėjimų, sveikinimų. Ne vienas Jūratei linkėjo nugalėti kuklumą ir ateityje visuomenei pristatyti kur kas daugiau darbų. J. Žalnorienės vyras džiaugėsi, kad jo žmonos darbai patinka ne tik jam, bet ir į parodą susirinkusiesiems. „Sunku su tais menininkais gyventi. Kartais nesupranti, kartais supranti per daug, bet kol kas sutariam“, - sveikindamas žmoną kalbėjo jos sutuoktinis. Gerų žodžių mamai negailėjo ir jos sūnus, tikinęs, kad grįžus į Šakius malonu rasti mamos paveikslus bei jos šypseną. Ne vienas kolega Jūratę gyrė ne tik už jos kūrybą, bet ir už šiltą bendravimą, teigiamas emocijas.
 
Tapybos darbų paroda „Belaukiant pavasario“ bibliotekoje veiks visą mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.