Drožiniais nuspalvintos fotografijos

lampickoLukšiuose, Zyplių dvaro centriniuose rūmuose, atidaryta drožėjo Sauliaus Lampicko drožybos darbų paroda pagal Balį Buračą (lietuvių pedagogas, fotografas, etnografas, kraštotyrininkas, spaudos bendradarbis). Drožėjas savo drožiniais tarsi nuspalvino juodai baltus fotografo darbus.
 
S. Lampickas gimė 1962 metais Pakruojo rajone,  Rozalime. Medžio drožyba susidomėjo 1989 metais. 1991 metais surengė pirmąją autorinę parodą Alytuje. Nuo 1992 metų jis Lietuvos tautodailininkų sąjungos narys, 2005-aisiais jam suteiktas meno kūrėjo statusas.

Alytuje S. Lampickas yra surengęs ne vieną  autorinę parodą, taip pat jo darbai buvo pristatyti ir kituose Lietuvos miestuose, užsienyje. Menininkas dalyvauja medžio drožėjų pleneruose. Jis du kartus yra tapęs L. Šepkos vardo premijos laureatu, Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijos laureatu, geriausiu Alytaus apskrities liaudies meistru.

„Jaučiuosi įbridęs į svaiginančią kūrybos, ieškojimų, atradimų ir nusivylimų upę. Drožyba lyg magija, lyg stovėjimas prie gilaus šulinio, kai semi, semi vandenį, o jo daugėja“ , - teigia parodos autorius.

S. Lampickas Alytaus dailiųjų amatų mokykloje dirba pedagoginį darbą. Nemažai jo kūrybinių sumanymų išsipildė mokinių dėka. Ieškojimuose gimusios idėjos tobulėjo ir įsikūnijo jo drožiniuose: atsirado didesni ir mažesni obuoliai, netikėti augaliniai motyvai, o šioje parodoje eksponuojamuose darbuose - tarsi gyvi naminiai gyvuliukai ir paukščiai. Šio autoriaus darbai jau ne vieną kartą puikavosi Zyplių dvaro galerijose. Ši S. Lampicko paroda stebina darbų atlikimo kruopštumu, juose gausu liaudiškų motyvų, džiugina tarsi sušildytos ir į kitą erdvę perkeltos B.Buračo nuotraukos - spalvingi drožiniai.

S. Lampicko drožybos parodą ir gegužės mėnesį galima aplankyti Lukšiuose, Zyplių dvaro centriniuose rūmuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.