Šakiečių pasirodymas kruiziniame laive

vivaBalandžio 17-19 dienomis kruiziniame laive „Romantika“ Ryga-Stokholmas vyko tarptautinis festivalis „Talent Show 2013“, kuriame dalyvavo penkios šakietės šokėjos ir jų vadovė Laura Saunorienė. Laive vyko konkursai, kuriuose dalyvavo 14-18 metų amžiaus dainininkai, šokėjai, cirko artistai, madų pasaulio atstovai.
 
Nuotr. „Vivos“ šokėjos ir jų vadovė L. Saunorienė (pirma iš dešinės) džiaugėsi ne tik pasirodymu, bet ir sulauktu įvertinimu.
 
 „Nors dalyvavome daugelyje konkursų ir koncertavome daugelyje miestų, tačiau kruiziniame laive pasirodyti teko pirmą kartą“,- pasakojo L. Saunorienė. Šokėjas džiugina bet kokios kelionės, kuriose jos gali parodyti ką moka, tačiau šįkart vadovei ir kolektyvui teigiamą įspūdį paliko netradicinė pasirodymo vieta. Su šokių mokytoja keliavo Šakių šokių grupė „Viva“, ir šokių grupė „TNT“ iš Tauragės. Nugalėti konkurentus iš Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos nebuvo lengva, tačiau L. Saunorienės vadovaujamos grupės užėmė garbingas antrąją ir trečiąją vietas. Pirmoji vieta atiteko latviams. Laimėtojai buvo apdovanoti diplomais ir taurėmis, kuriomis dabar džiaugiasi šokėjos. „Renginyje nebuvome vieninteliai Lietuvos atstovai, konkurse taip pat dalyvavo lietuvaičiai iš Klaipėdos ir Varėnos“,- sakė mokytoja. Po pirmojo vakaro pasirodymų, atplaukus į Stokholmą, dalyviai turėjo galimybę pasivaikščioti po miestą.

 Šokių kolektyvai neseniai pradėjo bendradarbiauti su tarptautinių renginių organizavimo agentūra „Cultural tours“, todėl ir sulaukė pakvietimo į šį neeilinį renginį. „Kelionės laukti pradėjome dar gruodį, belaukiant laiko veltui neleidome, kūrėme naują šokį, kuris sėkmingai debiutavo šiame renginyje“,- atviravo vadovė. Tokiam pasirodymui reikėjo ne tik daug pastangų ir darbo, bet ir paaukoti savo santaupų. „Į kelionę šokėjos vyko savo lėšomis, todėl džiaugiuosi, kad yra šokėjų tėvų, kurie rūpinasi kolektyvu ir suteikė paramą nukeliauti į Rygą“,- sakė L. Saunorienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.