Veršių bendruomenė minėjo pirmąjį veiklos dešimtmetį

versiu sventeAsta GVILDIENĖ
 
Praėjusį šeštadienį vyko Veršių kaimo kraštiečių susitikimas „Čia pavasariai skaičiuoja mums metus“ ir pirmojo bendruomenės centro dešimtmečio paminėjimas, į kurį susirinko ne tik vietiniai, bet ir aplinkinių kaimų gyventojai, grįžo net svetur gyvenantys kraštiečiai.
 
Nuotr. Paminėti pirmojo Veršių bendruomenės centro dešimtmečio susirinko keturi - penki šimtai vietinių ir aplinkinių kaimų gyventojų.
 
Pasak Veršių bendruomenės centro pirmininkės Laiminos Auštrienės, kraštiečių susitikime „Čia pavasariai skaičiuoja mums metus“ ir tuo pačiu bendruomenės dešimtmečio paminėjime dalyvavo keturi – penki šimtai vietinių ir aplinkinių kaimų bei buvusių šio krašto gyventojų. Jie ne tik galėjo pasidžiaugti įspūdingu Mariaus Jampolskio ir Irūnos Puzaraitės koncertu, kuriems talkino ne ką mažiau populiarus vaikų popchoras „O lia lia“, vadovaujamas Laimos Lapkauskaitės, bet ir užsukti į visai neseniai Europos Sąjungos lėšomis sukurtą parką, kuris išdygo ant tvenkinio pakrantės įgyvendinant projektą „Viešosios infrastruktūros gerinimas Veršių kaime“ per Šakių krašto vietos veikos grupę.

 „Mes, vietiniai, tikrai džiaugsmu netvėrėm, matydami sūpynėse kyšančias vaikų galvutes ar jaunimą, paplūdimyje žaidžiantį tinklinį, - kalbėjo Veršių bendruomenės centro pirmininkės pavaduotojas Romas Milius. – Aikštelė niekada nebūna tuščia. Bobukės ir tos ateina pasėdėt vakarais.“ Atrodytų viskas labai gražu, tačiau ir gerus darbus darydamas bendruomenės aktyvas sulaukia kritikos. „Gavom pastabų, kad tvenkinio dugnas smėliuku neišpiltas, nesutvarkytas, -  pasakojo L.Auštrienė. – Tačiau to padaryti pagal projektą mes negalėjome, nes buvo pakeistos Strategijos taisyklės. Todėl šalia galėjome įrengti tik paplūdimį. Džiaugiamės, kad nors tiek pavyko padaryti.“

Be to, Veršių kaimo bendruomenė tęsia savo senąsias tradicijas ir nuo 2008 metų kasmet organizuoja įvairias varžybas „Laisvės“ taurei laimėti. Jei iki šiol buvo labai populiarios futbolo varžybos, tai šiemet pirmąkart surengtos tinklinio varžybos. „Kaip bebūtų keista, mokyklos futbolo aikštelė po projekto įgyvendinimo ištuštėjo, pasakojo visų Veršių kaimo renginių iniciatoriai. - Visi tinklinį žaisti susirenka paplūdimyje. Čia prieš dvi savaites apsigyveno ir gulbių šeimyna. Parko komendantai – taip meiliai savo augintinius vadina vietiniai, kurie labai džiaugiasi baltaplunksnėmis viešniomis.  Į paplūdimį be batono niekas neateina, visi nori gulbėms pasigerinti.“

Šventinį scenarijų pakoregavo netikėtai užklupęs lietus, neleidęs užbaigti atrakcionų  ir žaidimų varžytuvių. Visi skubiai susirinko į kultūros namus. „Aišku, buvo daug pageidavimų atrakcionus pravesti mokyklos sporto salėje, - pasakojo bendruomenės pirmininkė. – Tačiau mes nerizikavome sugadinti išlakuotų salės grindų, kur galima įžengti tik su specialia avalyne, bet ne su žvyruotais batais iš lauko. Nepasakysi šventės dalyviams, kad neikit su aukštakulniais, neikit su batais.“ Dešimtmečio proga jubiliejine pasaga už nuopelnus bendruomenei buvo apdovanotas net  21 Veršių kaimo gyventojas. Renginio eigoje buvo išdalinta dar ne viena dešimtis mažesnių pasagėlių, ypač jaunimui, pagyvenusiems,  šiame krašte jau negyvenantiems žmonėms.

Renginio metu vyko ir Šakių krašto vietos veiklos grupės informacinis renginys „Vietos plėtros strategijos įgyvendinimo aktualijos“, kuriame buvo pristatyti vieno iš aktyviausių Šakių krašto integruotos vietos plėtros strategijos „Gyvensenos kokybės gerinimas Šakių rajono kaimo vietovėse“ įgyvendinimo dalyvių  - Veršių bendruomenės centro įvykdyti ir vykdomi projektai: „Dieninė stovykla „Čia mano kraštas“, „Dieninė stovykla „Čia mano kraštas“ 2“ ir „Viešosios infrastruktūros gerinimas Veršių kaime“. Pavakare prasidėjusi vakaruška tęsėsi iki vidurnakčio. Veršių kaimo gyventojai šventė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.