Pirmoji „Savęs pažinimo studijos“ stovykla pranoko lūkesčius

vasaros stovyklaLiepos 16 – 18 dienomis Zyplių dvare vyko pirmoji „Savęs pažinimo studijos“ vasaros stovykla. Pažinti save, susirasti naujų draugų, pabendrauti ir patirti naujų įspūdžių - toks buvo renginio tikslas. Nors organizatoriai jį vertino gan kukliai, dalyviai pasisakė atviriau. Trys dienos, praleistos kartu su jogos, meditacijos specialistais, Gongo ir fraktalų piešimo meistrais bei laimingo gyvenimo mokytojais pranoko visus lūkesčius.
 
Nuotr. „Savęs pažinimo studijos“ stovykloje staigmenų ir užsiėmimų netrūko - trys dienos, praleistos kartu su jogos, meditacijos specialistais, Gongo ir fraktalų piešimo meistrais bei laimingo gyvenimo mokytojais pranoko visus lūkesčius.
 
Pasak  projekto „Aš esu“ organizatorių Daivos Piečaitytės, Jūratės Arštikaitienės ir Aušrelės Štrimaitienės, stovyklos programa jau iš anksto buvo labai gerai apgalvota, kad žmonės galėtų atrasti naujų savęs pažinimo būdų, pailsėtų, sužinotų kažką naujo. „Tai puikus įrodymas, kad kiekvienas žmogus yra labai daug ko vertas, tai tam tikras padrąsinimas įsijungti į patinkančią veiklą, daryti gerus darbus“, - kalbėjo jos, besidžiaugdamos, kad stovykloje apsilankė apie trisdešimt suaugusiųjų ir dešimt jaunų žmonių.

Kas yra fraktalai? Gongų maudynės? Kaip kurti filmą? Dabar tai žinos tikrai platesnis žmonių ratas. „Noras pasidalinti savo patirtimi, taip pat pakviesti įdomių mokytojų, lektorių iš visos Lietuvos ir padėti suvokti, kad pasaulis yra beribis, pilnas netikėtumų, spalvingų įvykių ir net gi stebuklų, tik reikia išmokti juos pamatyti“, - teigė D.Piečaitytė.

Didžiulį tiek suaugusiųjų, tiek jaunimo  susidomėjimą sukėlė fraktalų piešimas. Tai - labai paprasta piešimo technika, paremta spontanišku linijų kūrimu ir spalvinimu. Šis metodas įdomus kiekvienam žmogui, norinčiam giliau suvokti savo ir aplinkinių būsenas, atrasti savo vietą gyvenime. Dažniausiai net neįtariame, jog egzistuoja staigių permainų, sudėtingų gyvenimo aplinkybių giliosios šaknys, slypinčios kažkur mūsų pasąmonėje, tačiau darančios įtaką, priimant konkrečius sprendimus, lemiančius mūsų elgesį, įpročius, poelgius.

Kokia įdomi, bet kartu nelengva aktoriaus ir režisieriaus profesija, įsitikino jaunieji stovyklautojai. Jie turėjo puikią progą išbandyti save kurdami filmą ir vaidindami jame su aktoriumi - režisieriumi Robertu Šarknicku. Svarbiausia tai, kad kiekvienam veikla buvo garantuota, nes darbą reikėjo pabaigti iki galo tą pačią dieną, iki saulėlydžio.

Kineziterapeutas, Kauno jogos studijos instruktorius, Jogos federacijos, Lietuvos jogos asociacijos bei Tarptautinės jogos terapijos asociacijos narys, ajurvedos konsultantas Ignas Zakarauskas pristatė jogos pratimų sistemą  „Sukshma Vyayama“. Tai paprastų, bet efektyvių pratimų kompleksas, apimantis visą kūną nuo galvos iki kojų pirštų galiukų. Pagrindinės dalys: kvėpavimas, koncentracija, kryptingi judesiai.
Pažinti save reikia mokytis per savo pojūčius, tai leido suprasti garso terapijos meistras Raimondas Binkauskas. Užsiėmimo metu mintimis galima nusikelti ne tik į plačius pasaulio tolius, bet ir suvokti savo baimių, nuoskaudų, emocijų prigimtį. Teminius kūrinius „Pavasaris“ ir „Para“ buvo galima pabandyti sukurti ir patiems.

Visą stovyklos programą vainikavo „Gyvenimo ryto“ įkūrėjo ir lektoriaus Roberto Karvausko paskaita „Kaip surasti vidinę ramybę ir ją išlaikyti“. Tai gilus suvokimas, kaip skubėjimo, įtampos, streso ir baimių kupinoje kasdienybėje išlikti ramiu ir laimingu. Būtent šis užsiėmimas ir pritraukė  daugiausiai žmonių iš Šakių, Lukšių, Gelgaudiškio, Kudirkos Naumiesčio ir net Klaipėdos.

Turininga svečių programa, rytinės mankštos pratimai, jogos ir juoko jogos užsiėmimai, meditacijos, puikus maistas - tai nepakartojamas laikas skirtas pačiam sau, nurimti, pailsėti, pabendrauti. Gerą nuotaiką, vidinę ramybę, šypseną  kiekvienas stovyklos dalyvis parsinešė į namus ir padovanojo gatvės praeiviams, kaimynams ir savo artimiesiems, o „Savęs pažinimo studija“  rugsėjo mėnesį savo lankytojus vėl sukvies į naujo sezono programą. Norintiems patirti tai,  kas dabar aktualu daugeliui, nebūtina važiuoti į didžiuosius miestus, tai sužinoti ir patirti galite čia pat, Šakiuose.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.