Zanavykijos sostinę savaitgalį apraizgė rudens voratinkliai

derliaus sventeIš pat ankstaus ryto spalio 5-ąją, šeštadienį, miesto J. Lingio parke pradėjo šurmuliuoti pirmieji rajoninės derliaus šventės „Rudens voratinklis“ dalyviai ir svečiai.
 
Nuotr. Plokščių seniūnijos voratinklis, „nunertas“ iš javų varpų, komisijos sprendimu pripažintas simboliškiausiu ir prasmingiausiu.
 
Pasak rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjo Alfrido Vigelio, kasmetinės rudeninės šventės tampa tarsi savotiška žemdirbių profesine švente, - užbaigus svarbiausius žemės ūkio darbus, galima pasidžiaugti ir puikiais darbo rezultatais. Šį rudenį tiek žemdirbius, tiek miestelėnus draugėn sueiti iš pat ryto kvietė ratuoti kviesliai su visureigiais, klubo „4 x 4 Motosport“ nariai.  J. Lingio parke šventės dalyvių  jau laukė rudens gėrybių mugė, prekybininkai siūlė ne tik kermošiaus saldainių, bet ir kitokių skanumynų. Šakiečiai galėjo apžiūrėti rudens skulptūrų alėją bei patekti į „voratinklių pinkles“. Toks buvo sumanytas šiemetinis šventės akcentas,-  rajono seniūnijos, kaimo bendruomenės, įmonės ir organizacijos pristatė savo „voratinklinius“ kūrybinius sumanymus.

Po iškilmingo šventės atidarymo rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius padėkos raštais apdovanojo darbščiausius rajono ūkininkus, seniūnijų, bendruomenių centrų ir kitų rajono savivaldybės įstaigų darbuotojus, vertus pagarbos ir padėkos žodžių už nuoširdų ir sąžiningą darbą. Apdovanotųjų sąraše - net 23 pavardės. Kraštietis Seimo narys Mindaugas Bastys, visus šakiečius pasveikinęs su gražia ir dosnia rudens švente,  padėkos raštus įteikė Barzdų kaimo ūkininkei Elenai Gurevičienei ir rajono bendruomenių veikloje aktyviai dalyvaujančiam, jau 30 metų žemdirbiškai veiklai atidavusiam Bernardinui Vainiui.

Vasaros estradoje  surengtas rudens madų šou „Voratinklio motyvas...”. Šakiečiai, į šventę atvykę su savo keturkojais augintiniais, dalyvavo Šakių kinologų klubo suorganizuotame šunų konkurse, kurio metu buvo renkama „Šauniausia pora“ (panašiausi vienas į kitą šeimininkas ir jo šuo), „Gražiausias“ bei „Talentingiausias“ augintinis. Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasieniečiai su tarnybiniais šunimis demonstravo pažeidėjų sulaikymą, kontrabandos paiešką.

Šventės dalyviai turėjo progą pasisvečiuoti seniūnijų kiemeliuose, kurių stalai lūžo nuo rudens gėrybių ir šeimininkių keptų gardumynų. Kiekvienas galėjo paskanauti gardžios sriubos - „Mindaugo duonienės“, kuria visus vaišino Seimo narys M. Bastys. Žirnių košės šventės dalyvius kvietė paragauti rajono meras J.Bertašius.

Teatralizuotame koncerte pasirodė grupė „Neteisėtai padaryti“, grojo pučiamųjų ansamblis „Brass Bravo”, dainavo solistai  Vaida Genytė ir Egidijus Bavikinas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.