Kūrybingiems šakiečiams – vis nauji išbandymai

bastys mindaugasSeimo narys Mindaugas Bastys jau keletą metų iš eilės rajono bendruomenę pakviečia išbandyti kūrybines jėgas įvairiuose projektuose, konkursuose, dalyvauti pilietiškumą skatinančiose akcijose. Neseniai paskelbtas eilėraščių konkursas „Eilės gimtajam kraštui“, kurio rezultatai bus susumuoti jau kitais metais.
 
Nuotr. Seimo narys M. Bastys jau keletą metų iš eilės rajono bendruomenę kviečia išbandyti jėgas įvairiuose projektuose.
 
Kaip sakė mūsų kraštietis, LSDP Šakių skyriaus pirmininkas, Seimo narys  M.Bastys, mintis organizuoti tam tikrus projektus jam kilusi jau seniai. Vienas pirmųjų itin sėkmingų projektų, - „Sidabrinės gervės“, kurio iniciatoriais buvo  žinomas  prodiuseris Rolandas Skaisgirys bei Mindaugas Bastys. Šis renginys, startavęs prieš trejus metus Zyplių dvare, dabar jau tapo tradiciniu respublikiniu renginiu, populiarinančiu lietuvišką kiną. Tradiciškai kasmet naujausių filmų „naktinės peržiūros“ vyksta Zyplių dvare.

Dar vienas tradiciniu tapęs renginys, organizuojamas kasmet per Juozines, - šachmatų turnyras. Tai yra savotiška „duoklė“  jau Anapilin išėjusio Seimo nario tėvelio, kuris buvo aistringas šachmatininkas, atminimui. Ši idėja sulaukė plataus palaikymo ir tapo itin populiariu rajoniniu renginiu. Kasmet turnyruose dalyvauja ne tik gausus būrys šakiečių, bet ir šachmatų sporto entuziastai iš kitų rajonų. Ne kartą Šakiuose viešėjo ir Olimpinis šachmatų čempionas Vaidas Sakalauskas.

„Pernai jaunimas buvo pakviestas kurti 5 minučių trukmės videofilmus. Tematika buvo dviejų krypčių - lankytinos rajono vietos ir jaunimo laisvalaikis. Konkursas tikrai pavyko, jaunimas aktyviai dalyvavo, buvo sudaryta kompetentinga komisija, kuri objektyviai įvertino kūrybinius darbus. Įsitikinome, kad rajone turime daug gabių ir kūrybingų jaunų žmonių“,- džiaugėsi nuveiktais darbais politikas M.Bastys.

Šių metų pavasarį Kovo 11- osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, surengtas rajono mokyklų moksleivių piešinių konkursas „Laisvės kovos“. Geriausi darbai eksponuoti Seime, išleistas moksleivių piešinių katalogas.

Kaip pastebėjo M.Bastys, siekiant išvengti tematinio kartojimosi, nuspręsta kiekvienais metais organizuojant tam tikrus projektus pasirinkti vis kitą kūrybinę sferą.

2013 –ieji metai paskelbti Tarmių metais, be to, šie metai yra ir jubiliejiniai grožinės literatūros pradininko Kristijono Donelaičio metai,  tad naujausias šiųmetis Seimo nario sumanytas projektas yra susijęs su poetiniu žodžiu. Šį rudenį paskelbtas eilėraščių konkursas „Eilės gimtajam kraštui“. Visi kūrybingi šakiečiai kviečiami dalyvauti eilėraščių apie gimtąjį kraštą, Zanavykiją, konkurse.  „Mes turime rajone daug žmonių mylinčių poeziją, ją kuriančių ir skaitančių. Nusprendėme, kad toks kūrybinis konkursas turėtų sulaukti susidomėjimo,“- sakė M.Bastys. Išties, šakiečiai gana aktyviai siunčia savo eiles konkurso organizatoriams, -  eiliuoja ir moksleiviai, ir patyrę rajono literatai. Kaip pastebėjo pašnekovas, paties geriausio eilėraščio rinkimų nebus ( tai būtų pernelyg subjektyvu), tačiau skambiausias eiles apie gimtinę įgarsins žinomi šalies aktoriai ir bus išleistas kompaktinis diskas. Tai turėtų būti vienas didžiausių konkurso dalyvių paskatinimų, nes šios eilės skambės ir radijo laidose. „Esu susitaręs su muzikos industrijos atstovais, kad įdomiausioms eilėms bus sukurta ir muzika,- tiek klasikinės, tiek pop muzikos stiliumi. Kas žino, gal netyčia tokiu būdu gims ir savotiškas Šakių himnas?“- kalbėjo M.Bastys, kviesdamas šakiečius eiliuotus posmus siųsti Seimo nario padėjėjai Ilonai Leleivienei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.