Atidaryta kauniečio menininko darbų paroda

valentasŠakių rotušės foje praėjusio penktadienio popietę atidaryta kauniečio menininko, Lietuvos dailininkų sąjungos nario Vidmanto Valento kūrybos darbų paroda. Pasveikinti menininką susirinko nemažas būrys meno gerbėjų, savivaldybės atstovų, dailininko žmona bei dukra, rajono menininkai.
 
Nuotr. Dailininkas V.Valentas Šakiuose surengtoje personalinėje parodoje pristatė 2010 -2012 metais specifine pastelės technika sukurtus darbus.
 
Vidmantas Valentas (g. 1946 m.) Lietuvoje pirmiausia žinomas kaip vitražistas, o nuo 2006 metų parodose pradėjo dalyvauti  kaip karikatūristas. Vėliau jo darbų amplitudė ir technika dar labiau išsiplėtė. V.Valentas  yra baigęs S.Žuko taikomosios dailės technikumą, vėliau  studijavo Vilniaus dailės institute, kur įgijo dekoratyvinės dailės dailininko specialybę. Kaunietis menininkas taip pat yra ir Lietuvos kino mėgėjų sąjungos narys. Šiuo metu jis vadovauja leidybos ir video paslaugų įmonei „V3 studija“.

V.Valentas nuolat dalyvauja grupinėse parodose, yra surengęs ne vieną autorinę akvarelės, tapybos, pastelės parodą. Jis yra 2013 metų Lietuvos banko išleistos sidabrinės kolekcinės monetos 1863 metų sukilimui atminti dailininkas.

Rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, sveikindama dailininką su parodos atidarymu, pasidžiaugė, kad šakiečiai jau antrą kartą turi puikią progą susipažinti su šio menininko, kurio šaknys siekia  Sintautų kraštą, darbais. „Mes dažnai jį matome mūsų krašte, - tai su filmavimo kamera, tai besidomintį mūsų krašto kultūriniu gyvenimu. Prieš dvejus metus rotušėje  jį  pasitikome su akvarelės darbų paroda, o šiandien jau matome ant sienų kabančius pastelės darbus,“- sakė A.Kasparevičienė.

Rajono savivaldybės vicemerė Rima Rauktienė prisipažino esanti  ištikima profesinalaus meno gerbėja, tad visada džiaugiasi, kai šakiečiams atsiranda galimybės apsilankyti parodose, prisiliesti nors trumpam prie profesionalaus meno. „Dėkoju Jums už gražias rudeniškas spalvas ir už šilumą, sklindančią iš Jūsų darbų“,- sakė vicemerė.

Dailininkas neslėpė, kad savo kūrybą  vertina  gana kritiškai ir siekia optimaliausio rezultato. „Gaila, kad taip greitai bėga laikas ir metai jau slegia pečius. Vis sunkiau rasti naujų temų ir spalvų, nes nesinori kartotis“,- atvirai kalbėjo menininkas.  Bičiulį pasveikinti atvykęs kaunietis skulptorius Sigitas Straigis linkėjo  išsaugoti savitą stilių ir nepamiršti, kad su pastele dirbo ir garsusis mūsų menininkas M.K.Čiurlionis.  Šakiuose surengtoje V.Valento  parodoje pristatomas  2010-2012 metų laikotarpiu specifine pastelės technika sukurtų darbų ciklas. Tai – peizažai  bei techninės kompozicijos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.