Akcijoje „Darom 2014“ aktyviai dalyvauja ir rajono gyventojai

Tradicinėje, jau septintojoje, aplinkos tvarkymo ir švarinimosi akcijoje „DAROM 2014“ šiemet dalyvauja daugiau nei 90 proc. visų savivaldybių. Prie akcijos įgyvendinimo aktyviai prisideda Aplinkos ministerija, Regioniniai atliekų tvarkymo centrai. Daug prasmingų darbų akcijos metu ketinama nuveikti ir Šakių rajono savivaldybės teritorijoje.
 
Šiais metais akcija DAROM visoje Lietuvoje vyks balandžio 26 dieną. Tikimasi, kad, kaip ir kasmet, akcijoje dalyvaus dar didesnis Lietuvos gyventojų skaičius,- nuo politikų, visuomenės veikėjų iki paprastų gamtos mylėtojų. Akcijos dalyviai taip pat skatinami po talkų burtis į iškylas, kartu pasidžiaugti gražesne ir švaresne gamta.

Šakių rajone švarinimosi akcija prasidėjo jau praėjusią savaitę, po Šv. Velykų. Atskirose seniūnijų teritorijose talkos vyko balandžio 22-24 dienomis, o paskutinis akcijos „Darom 2014“ akordas nuskambės rytoj, balandžio 26 dieną. Šakių rajono savivaldybė iš anksto paskelbė tvarkytinų vietų sąrašą. Šiemetinėje akcijoje dalyvauja trylika rajono seniūnijų, kuriose iš viso numatytos net 56 tvarkymo teritorijos, paskirti atsakingi akcijos koordinatoriai. Šiandien, balandžio 25 –ąją, gyventojų talkos organizuojamos Griškabūdžio, Kidulių, Kriūkų, Kudirkos Naumiesčio , Lekėčių, Lukšių ir Plokščių seniūnijose. Rytoj, balandžio 26-ąją, įtemptai  darbuosis Barzdų ( nuo 9 val.) , Gelgaudiško ( nuo 10 val.) ir Šakių ( nuo 13 val.) seniūnijų gyventojai. Visi, kuriems nesvetimas pilietiškumo jausmas, gali prisidėti prie prasmingos savo krašto gražinio ir švarinimo akcijos. Detalesnė informacija pateikiama Šakių rajono savivaldybės internetinėje svetainėje www.sakiai.lt.

Šiemetinės akcijos metu startuoja nauja iniciatyva – „Darom“ patruliai. Tai - akcijos dalyviai – prižiūrėtojai, kurie stebės, ar neatsiranda piktavalių, siekiančių pasinaudoti gražia piliečių iniciatyva ir patenkinti savo asmeninius interesus. Įvykus pažeidimams, „Darom“ patrulis apie tai praneš atitinkamai institucijai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.