Susivienijusi bendruomenė padėjo berniukui iš Kudirkos Naumiesčio

kosulio aparatas justuiSima KAZARIAN
 
Justui iš Kudirkos Naumiesčio buvo labai reikalingas kosulio asistento aparatas. Birželio 26 dieną seniūnaičio Vaido Bagdanavičiaus iniciatyva buvo pradėti rinkti pinigai. Reikiama suma – 22 tūkst. litų - buvo surinkta per tris savaites.
 
Nuotr. Justo mamai jau nereikės mokėti 900 litų nuomos per mėnesį už kosulio asistento aparatą. Gerų žmonių dėka berniukui nupirktas nuosavas įrenginys.

Šiuo metu aukojimas yra stabdomas, nes pinigų surinkta pakankamai. „Vieni aukojo po kelis litus, tačiau buvo tokių, kurie nepagailėjo ir tūkstančio, ar daugiau. Tai Vilkaviškio „Lions“ klubas, UAB „Šaka“, ūkininkai Mindaugas ir Jonas Valaičiai, ūkininkas Valdas Lenkaitis. Justui buvo svarbi kiekviena auka, nes visų jų dėka šiandien pagaliau nupirktas gyvybiškai svarbus aparatas“,- kalbėjo Kudirkos Naumiesčio bendruomenės pirmininkas Edvardas Belevičius. Žmonės metė pinigus į aukų dėžutę, kurią atidarius buvo rasta apie pusaštunto tūkstančio litų. Dar virš tūkstančio litų žmonės suaukojo per sekmadienį vykusius Šv. Petro ir Povilo atlaidus.

Žmonių gerumas neapibūdinamas žodžiais

„Graudu, kad žmonės tokie neabejingi. Tiesiog sunku išreikšti emocijas. Atrodo, kad aplink visi tokie pikti, bet tai netiesa – ištikus bėdai visi susivienija“,- braukdama dėkingumo ašaras kalbėjo Justo močiutė Kristina. Jai antrino ir berniuko mama Ilona, kurios gerklę, tariant „ačiū“ visiems aukojusiems, taip pat gniaužė dėkingumo ašaros. „Tas žmonių neabejingumas, gerumas, jautrumas, supratingumas neapibūdinamas žodžiais. Galbūt dabar Justui nereikės tų bronchoskopijų, gal jis mažiau gulės ligoninėje, gal pagaliau galės kvėpuoti savarankiškai“,- vylėsi močiutė, neslėpdama, jog Justas yra pats pirmasis jos anūkas ir be galo brangus. „Tai jautriausia mano gyvenimo tema“,- sielojosi ji.

Šiuo metu Justas negali savarankiškai kvėpuoti, jis nuolatos prijungtas prie kvėpavimo aparato, tai vienas iš ilgiausiai reanimacijoje išgulėjusių vaikų Lietuvoje. Artimuosius palaiko mintis, jog Justo būklė pagerės, nes iki avarijos jis nors ir turėjo vystymosi sutrikimų, tačiau buvo judrus ir aktyvus. „Jei Dievas davė ištverti šį pragarą, gal dovanos ir kitą stebuklą. Jau dabar jam yra šiek tiek geriau“,- kalbėjo Kristina. „Dažnai skundžiamės gyvenimu, bet į viską pradedame žvelgti kitaip, kai atsiranda didesnės bėdos“,- teigė ji.

Nuolaidą padarė ir aparato pardavėjai

„Dar nėra metų, kai Lietuvoje pradėjome pristatinėti šiuos aparatus, bet labai džiaugiamės, kad mus labai šiltai priima Kauno klinikų medikai. Džiugu, kad visi, susidūrę su kosulio asistento aparatu, yra šimtu procentų patenkinti, todėl susidomėjimas auga. Iki šiol į Lietuvą niekas tokių aparatų nevežė ir iki dabar kol kas neįmanoma pasiūlyti alternatyvų, nes per maža rinka. Tačiau mūsų aparatų gamintojas „Philips“ yra tikrai geras, jis daug investuoja į produkto tobulinimą“,- kalbėjo kompanijos „Arbor Medical Corporation“ projektų vadovas Ernestas Belevičius.

Justo mamai jis žadėjo padėti ir konsultuoti visais kosulio asistento aparato eksploatacijos klausimais. „Mums labai svarbus grįžtamasis ryšys, nes tai naujas produktas. Bendraujame su kiekvienu aparatą bandžiusiu ir įsigijusiu klientu“,- teigė E. Belevičius.

Justui atitekęs aparatas yra vienas iš dviejų, parduotų už savikainą. „Galima teigti, kad mes daugiau turime nuostolių, nei savikainos, tačiau kitaip ir negali būti, reikia padaryti pradžią. Iš pavienių žmonių mes nesitikime uždarbio“,- teigė projektų vadovas. Aparatą kompanija berniukui pardavė 2 tūkst. pigiau, nei tartasi, be to, dovanų pridėjo komplektacijos priedų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.