Socialdemokratai ėmėsi „Šakių vandenų“ vadovą versti iš posto

litinskas vSima KAZARIAN
 
Socialdemokratai vasarą baigia su trenksmu – tarybos nariams jie išdalijo viešą reikalavimą atleisti konservatorių Vaidą Litinską iš „Šakių vandenų“ vadovo pareigų. Frakcijos vardu reikalavimą pasirašė Bernardinas Vainius.
 
Nuotr. Nepaisant patiriamo nuolatinio spaudimo, V. Litinskas nemano, kad palikti esamą darbovietę būtų tinkama išeitis.
 
Panašu, kad „Šakių vandenų“ vadovo Vaido Litinsko nepopuliarumas šakiečių tarpe padėjo jam įsisukti į politinių žaidimų areną – socialdemokratai nusprendė tuo pasinaudoti ir pasididinti populiarumą rinkėjų tarpe.

Socialdemokratų reikalavime minima, jog jų frakcijos nariai, matydami nepakankamą įmonės vadovo kompetenciją esamai padėčiai taisyti bei įsiklausydami į rajono gyventojų pastabas ir siekdami užkirsti kelią galimam įmonės bankrotui, reikalauja, kad nedelsiant būtų atleistas UAB „Šakių vandenys“ įmonės vadovas ir būtų suformuota nauja įmonės administracija, gebanti vykdyti rajono tarybos sprendimus ir pasiruošusi stabilizuoti įmonės ūkinę – finansinę veiklą.

Pats V. Litinskas situacijos aptarinėti nebuvo linkęs. „Nelabai ką galiu pasakyti... Galbūt vertėtų susilaikyti nuo komentavimo“,- kalbėjo jis. Paklaustas, ar niekada nesvarstė galimybės, kad derėtų palikti šią darbovietę, kurioje nuolatos jaučia vienokį ar kitokį spaudimą, V. Litinskas atsakė, kad jis jau nėra jaunas žmogus, kad galėtų sau leisti keisti darbus. „Nėra tų ramių vietų, niekur lengviau nebus – su kuo bepašnekėsi, visiems yra sunku. Man atrodo, kad yra blogai lakstyti iš darbo į darbą. Dirbti reikia. Tai tiek galėčiau pasakyti“,- kalbėjo „Šakių vandenų“ vadovas.
 
Meras: „Komentuoti būtų neetiška“

Vis tik tarybai sprendimo dėl V. Litinsko atleidimo parengta nebuvo. „Gavus socialdemokratų reikalavimą, meras atostogavo, o medžiagą dalinau aš (red. - Rima Rauktienė), tai mes pasitarėme, kad duodame tokį dokumentą, kokį jūs matote. Tačiau situacija tokia, kad nuo šios dienos ryto, valandos tiksliai negaliu pasakyti, „Šakių vandenų“ direktorius turi nedarbingumo lapelį. Teisiškai galiu pridėti savo nuomonę, kad kai nėra direktoriaus, negalima net elementariai pakviesti dalyvauti diskusijose, kad būtų aiškinamasi, kalbama. Taigi šioje srityje turės būti tam tikras ramybės periodas“,- kalbėjo R. Rauktienė. Mero siūlymu, taryboje šis klausimas svarstomas nebuvo.

Tokios pat pozicijos laikosi ir meras Juozas Bertašius. „Kokia mano pozicija gali būti, kai žmogus serga? Jei jis būtų sveikas, galėtume reikšti nuomonę, o šiuo atveju aš nuo komentarų susilaikau, nes tai būtų neetiška ir nesąžininga“,- aiškino J. Bertašius.
 
Socialdemokratų poelgį pavadino išsišokimu

Komitetuose svarstant šį reikalavimą buvo domimasi, kodėl socialdemokratai šį klausimą nusprendė kelti būtent dabar, o ne tvirtinant „Šakių vandenų“ metinę ataskaitą. „Aš pats esu biuletenyje ir man labai skauda šitoje vietoje, todėl negalėjau praleisti šito komiteto“,- sakė Martinas Eimutis. Jo teigimu, tvirtinant ataskaitą V. Litinskas buvo prisižadėjęs pateikti veiksmų-priemonių planą, kaip įmonei pradėti dirbti efektyviau, tačiau socialdemokratų gautas planas netenkino, tai ir lėmė sprendimą kelti mintį apie V. Litinsko atstatydinimą.

„Tai yra principinis ir politinės valios reikalaujantis klausimas. Mes galime pasižiūrėti ir vienaip, ir kitaip, ir mes esame pasižiūrėję. Direktoriui leidome esant nuostoliui ir toliau tęsti veiklą, tačiau štai jau du milijonai nuostolio“,- toliau dėstė M. Eimutis.

„Aš nematau prie reikalavimo pridėto priedo, o ką socialdemokratai tenai pamatė, ką išaiškino, be to, kas parašyta išvadose? Kas ten jums labai krito į akį, kad būtent dabar reikia „suėsti“ Litinską? Aš pritariu, kad veiksmus reikia daryti, nes padėtis iš tikrųjų yra labai bloga, bet toks staigus išsišokimas, kažin, ar jis yra labai korektiškas, tai daugiau politinis veiksmas“,- svarstė Henrikas Zaremba.

Kęstutis Gudelevičius teigė, kad neefektyvi įmonės veikla yra susijusi ir su  specialistų trūkumu „Šakių vandenyse“. „Todėl vargu, ar atleisdami V. Litinską mes išspręsime problemą. Žmogų nuėmus nėra komandos, kas po jo dirbs, visa tai ilgai užsitęs, gali kilti įvairūs teisiniai klausimai ir panašiai“,- kalbėjo K. Gudelevičius.

UAB „Šakių vandenys“ yra įmonė, kurią valdo ir administruoja Šakių savivaldybės tarybos nariai. Savivaldybės tarybai ūkiniams klausimams atstovauja administracijos direktorius.

Tarybos narių nuomone, artėja įmonės reorganizacija, kuri turėtų įvykti jau 2015 metais, todėl dabar imtis permainų nėra tikslinga.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.