Diskutavo ir tarėsi rajono seniūnai

Spalio 3 dieną vykusiame tradiciniame rajono seniūnų pasitarime aptarti svarbiausi darbiniai  seniūnijų veiklos klausimai.
Pasitarimas prasidėjo sveikinimais, skirtais naujajam Šakių seniūnui Daliui Jasevičiui. Įteikdami puokštę gėlių, seniūnai savo kolegai linkėjo sėkmės ir stiprybės.

Rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vyresnioji specialistė Asta Cikanienė seniūnams  pranešė gerą ir jau seniai lauktą žinią. Pagaliau išspręstas klausimas dėl beglobių ir valkataujančių šunų surinkimo seniūnijų teritorijose bei jų nugabenimo į gyvūnų prieglaudą. Šias paslaugas savivaldybei nuo šiol teiks marijampoliečių viešoji įstaiga „Mindraja“. Kaip pastebėjo skyriaus darbuotoja, vieno beglobio šuns sugavimas ir išgabenimas gali kainuoti apie 400 litų. Jei šungaudžiai išsiveš palaidą šunį, kuris turi šeimininką, minėtas išlaidas privalės padengti sugauto šuns šeimininkas.

Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Vita Valaitienė seniūnus supažindino su Žemės kasinėjimo darbų  Šakių rajono savivaldybės bendrojo naudojimo teritorijoje tvarkos projektu. Ši tvarka parengta remiantis kitų rajonų patirtimi ir bus teikiama tvirtinti artimiausiame tarybos posėdyje. „ Su seniūnais noriu plačiau šią programą aptarti todėl, kad leidimų išdavimas ir kontrolė dabar užguls būtent seniūnų pečius“,- sakė vedėja V. Valaitienė. Iki 2005 metų leidimus kasinėjimo darbams vykdyti išduodavo savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyrius. Vėliau, pasikeitus teisės aktams, leidimai žemės kasinėjimo darbams vykdyti savivaldybės bendrojo naudojimo teritorijoje buvo išduodami kartu su leidimu vykdyti statybos darbus. Nuo 2012 metų tvarka dar kartą keitėsi. „Visoje respublikoje laikomasi tokios pačios tvarkos, - už kasinėjimo darbus konkrečioje savivaldybės teritorijoje atsako jos šeimininkas – seniūnas. Mes šio darbo nesibaidome, leidimus gali išduoti ir mūsų skyrius, tačiau atlikti darbų kontrolę mes esame nepajėgūs. Seniūnai, dirbdami vietoje, geriausiai gali žinoti visą padėtį ir ją kontroliuoti“,- sakė skyriaus vedėja. Kai kurie seniūnai suabejojo, ar ne per didelė našta bus užkrauta ant jų pečių. Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis savo kolegas patikino, kad jis susidūręs su panašiomis problemomis, todėl, jo manymu, projekte numatyta tvarka yra išties gera ir leis seniūnams šeimininkiškai tvarkytis savo teritorijoje. Jam pritarė ir Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius. „Būna, atvažiuoja kas nors ir pradeda kasinėjimo darbus, o aš net nežinau, kas seniūnijoje vyksta. Įsigaliojus naujajai tvarkai , seniūnams bus lengviau kontroliuoti padėtį“,- pastebėjo A. Stankevičius.

Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė priminė seniūnams apie tai, jog reikėtų galutinai apsispręsti, kaip su minimaliomis išlaidomis sutvarkyti kelius, vedančius į paveldo objektus. „Mūsų rajone esančios Signatarų tėviškės turi būti taip sutvarkytos, kad į jas būtų galima patekti ir privažiuoti“,- sakė skyriaus vedėja. Ji seniūnų dėmesį atkreipė ir į tai, jog būtina geriau pasirūpinti rajone esančiais piliakalniais.

Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis informavo, jog iki šių metų gruodžio mėnesį vyksiančio rajono tarybos posėdžio turi būti parengta trimetė rajono kelių tvarkymo programa 2015-2017 metams. Savivaldybės seniūnai rajono Ūkio skyriui turės pateikti prašymus dėl seniūnijų teritorijose esančių  kelių ir gatvių tiesimo bei taisymo poreikio. Vedėjas atkreipė seniūnų dėmesį, jog šie prašymai nuo šiol turės būti suderinti su seniūnaičiais ir kaimo  bendruomenių atstovais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.