Aptarė darbinius klausimus

Praėjusią savaitę, kovo 26 dieną, rajono seniūnijų vadovai, susirinkę į tradicinį pasitarimą, aptarė aktualiausius pavasario darbus seniūnijose.
 
Susirinkime dalyvavę Šakių valstybinės Maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Alfonsas Kasiliauskas ir vyriausiasis veterinarijos gydytojas – inspektorius Algimantas Samajauskas plačiau kalbėjo apie Europoje besiplečiantį paukščių gripą, tad rajono gyventojams, auginantiems paukščius, rekomenduota būti itin atidiems ir laikytis visų atsargumo priemonių ir veterinarinių reikalavimų. Tam tikrų saugumo priemonių būtina laikytis ir dėl plintančio afrikinio kaulių maro grėsmės.

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius seniūnus informavo apie dar šiemet prasidėsiantį jaunuolių šaukimą į privalomąją pradinę karinę tarnybą, kuri truks devynis mėnesius. Iki šių metų gegužės 1 d. bus paruošti įstatymų bei poįstatyminių teisės aktų pakeitimai, reglamentuojantys šaukimą į karinę tarnybą. Planuojama, kad 2015 metais nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atliks nuo 3 000 iki 3 500 privalomosios pradinės karo tarnybos karių.

Rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vyresnioji specialistė Asta Cikanienė seniūnus informavo apie planuojamą pavasarinę akciją „Darom 2015“, kvietė seniūnus paraginti visus bendruomenės narius aktyviai joje dalyvauti. Specialistė seniūnams sakė, jog tose seniūnijose, kuriose yra įgyvendinti vandentvarkos ir nuotekų šalinimo projektai, tačiau gyventojai iki šiol neprisijungė prie centralizuotų nuotekų šalinimo tinklų, nuo šiol bus bausdinami. Seniūnai bus įpareigoti nedrausmingiems seniūnijos gyventojams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolus.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.