VO „Gelbėkit vaikus“ skiria dėmesį ne tik vaikams, bet ir jų tėvams

gelbekit vaikusAsta GVILDIENĖ
 
Gegužės 18 dieną į savivaldybės salę rinkosi visi, kas neabejingi vaikams ir jų likimui. Čia vyko VO „Gelbėkit vaikus“ Šakių padalinio ataskaitinis susirinkimas, kuriame buvo apžvelgti praėjusių metų veiklos rezultatai, pasidžiaugta gerais darbais ir savanorių iniciatyvomis.
 
Nuotr. J. Arštikaitienė džiaugėsi pažintimi su savanoriais, be galo užimtais ir savo verslus turinčiais žmonėmis, kurie iš Vilniaus važinėja, kad galėtų bendrauti ir padėti mūsų krašto vaikams.
 
Persikėlė į naujas patalpas
 
Pasak VO „Gelbėkit vaikus“ Šakių padaliniui vadovaujančios Jūratės Arštikaitienės, pats didžiausias organizacijos projektas Šakiuose – Vaikų dienos centras, kuris iki šiol glaudėsi vaikų lopšelyje – darželyje „Klevelis“. Kadangi čia pritrūko vietos ikimokyklinukams, Vaikų dienos centras persikėlė į buvusias Socialinių paslaugų centro patalpas.  Nors patalpos čia nedidelės, tačiau  J. Arštikaitienė nusiteikusi optimistiškai – vietos vaikų veikloms užteks.  
 
Draugauja su savanoriais

Labiausiai Šakių, Sintautų ir Sudargo vaikų dienos centrus lankantys vaikai džiaugiasi pernai metais užsimezgusiais draugystės ryšiais su More project Lietuva savanoriais Povilu Petrausku, Skaiste Perliubaite,  Albinu Kazlausku, Inga Karušauskiene, Jurijumi Clavu ir kitais, kurie,  pildydami vaikų svajones, dalijasi savo širdies šiluma. Šių žmonių iniciatyva dvidešimt Šakių dienos centro vaikų turėjo galimybę pailsėti Palangoje, pabandyti paleisti jėgos aitvarus, pamatyti fejerverkų šou. Kai kurie iš jų pirmą kartą pamatė jūrą.

Globoja mūsų vaikus

Tuo savanorių, kurie turi savo verslus, geri darbai nesibaigė. Šiandien jie prisiėmė įsipareigojimus ir toliau bendrauti bei globoti Dienos centro vaikus. Tai naujas bandomasis projektas. Jo esmė – padėti vaikams ugdyti savo gebėjimus, turiningai leisti laisvalaikį, susivokti, kokia veikla jie norėtų užsiimti ateityje. Džiugu, kad šiandien vienai kūrybingai mergaitei jie išperka pamokas Šakių meno mokykloje, vienam sportuoti norinčiam berniukui  sumoka už treniruotes Šakių sporto klube „Audra“ ir padengia kelionės autobusu išlaidas. Savanoriai kviečia prie šio projekto prisidėti ir mūsų krašto verslininkus, kartu įsteigti paramos fondą.

Įgyvendino įvairius projektus

Socialinės paramos ir darbo ministerija pernai skyrė  68 tūkst. 200 Lt projektų „Šypsenos“ Šakiuose, „Aš mokausi augti“ Sintautuose ir „Draugaukime“ Sudarge įgyvendinimui. Sporto departamentas finansavo kitą labai reikalingą projektą - net 150 rajono vaikų Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre mokėsi plaukti. J.Arštikaitienė džiaugėsi, kad Šakių „Varpo“ mokyklos ir Sintautų pagrindinės mokyklos direktoriai Vitas Daniliauskas bei Vytautas Strolys sutiko plaukimą integruoti į kūno kultūros pamokas.  Be to, reikia paminėti, kad vis dar tebevyksta krepšinio pamokos, kurias veda profesionalūs krepšinio treneriai.

Dirbo ir su vaikų tėvais

Šakių rajono savivaldybės pedagoginės psichologinės tarnybos psichologė Aušra Jakavičienė pernai daug dirbo su socialinės rizikos šeimomis, pravedė jiems pozityvios tėvystės mokymus. Čia buvo buriama šeimos palaikymo komanda, prašoma pakviesti visus žmones, dirbančius su vaikais ir su šeimomis. Ji pastebėjo, kad tokie mokymai labai reikalingi, nes jauni žmonės į šeimą atsineša savo šeimų modelius, savo tėvų pavyzdžius. Juk būti tėvais mūsų niekas nemoko.  Pasak rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Rūtos Lebedžinskienės, kuri labai džiaugėsi organizacijos vykdoma veikla, pernai padaryta labai daug pradėta įgyvendinti „Efektyvios alternatyvos vaikų institucinei globai“ programa, pravesti mokymai socialiniams darbuotojams, bendruomenių slaugytojams, kad jie galėtų laiku atpažinti ankstyvą nepriežiūrą šeimoje, smurtą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.