Pareigūnai turės geriausias darbo sąlygas apskrityje

policija statybosŠių metų gale, manoma, bus užbaigti Šakių rajono policijos komisariato pastato rekonstrukcijos darbai. Pagaliau rajono policijos pareigūnai turės bene geriausias darbo sąlygas apskrityje.
 
Nuotr. Naujojo policijos komisariato pastato rekonstrukcijos darbai, planuojama, bus baigti šių metų pabaigoje.
 
Svajonės virsta realybe
 
Po paskyrimo policijos komisariatui Šakių „Žiburio“ gimnazijai priklausęs pastatas pernai liepą buvo perduotas konkursą laimėjusiai Kaune registruotai statybinei organizacijai. Rekonstruojamas Šakių rajono policijos komisariato pastatas apšildytas, padengtas fasadine struktūra, perdengtas stogas, sumontuoti plastikiniai langai. Šiuo metu statybininkai pluša prie vidaus apdailos darbų. „Pagrindinės komunikacijos jau suvedžiotos. Iš lėto viskas gražėja. Metų gale turėtų baigtis statybiniai darbai“, – aprodydamas pastate vykdomus darbus kalbėjo Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis.

Daugelį metų neįgyvendintais pažadais (turėti naują komisariatą) maitintas Šakių rajono policijos komisariato kolektyvas ir matydamas vykstančius darbus naujosiose patalpose, dar prieš metus negalėjo patikėti būsiančiomis permainomis. „Jeigu pradėjo vykti veiksmas, tai pusiaukelėje niekas nesustoja. Kada buvo pabaigtas techninis projektas, atlikti viešieji pirkimai – tik tada jau tapo akivaizdu, kad viskas įvyks“, – kalbėjo M. Akelaitis. Beje, rangovai dėl objektyvių priežasčių darbus gali užtęsti iki kitų metų vidurio.

Apie kabinetus

Rekonstruojamame pastate įruošiami erdvesni kabinetai, kai kuriuose jų, kaip numatyta projekte, dirbs po keturis pareigūnus. Septyni apylinkių inspektoriai dirbs viename erdviame kabinete. „Nuspręsta, kad komisariato vadovas ir padalinių vadovai dirbtų šalia. Todėl prie komisariato viršininko kabineto darbuosis kriminalinės, viešosios policijos poskyrių viršininkai“, – pasakojo pareigūnas.

Naujame pastate, pasak viršininko, kabinetų užteks visiems. „Pagal dabar galiojančias nuostatas, apie tai ir policijos vadovybėje buvo kalbėta, policininkai turėtų daugiau dirbti gatvėse, o ne kabinetuose. Prieš ketverius metus kabinetų reikėjo daug,  dabar situacija šiek tiek kinta“, – sakė M. Akelaitis.

Kritika dėl stoginės

Pravažiuojant pro būsimąjį policijos komisariatą daug kam akis bado ne itin išvaizdi automobilių stovėjimui skirta stoginė. „Yra generalinio komisaro nustatyti reikalavimai, kokie turi būti naujai statomi ar rekonstruojami komisariatai. Juose nurodyti reikalavimai ir dėl teritorijos pritaikymo. Numatyta, kad daliai tarnybinio transporto turi būti stoginė, jeigu nėra garažo. Projektuotojai atsižvelgė į reikalavimus, todėl suprojektavo stoginę, kad žiemos metu, jeigu būtų ekstra atvejis, nereikėtų valytis sniego nuo automobilio“, – paaiškino M. Akelaitis.  
 
Turės geriausią komisariatą

Po pastato rekonstrukcijos, komisariato viršininko teigimu, rajono policijos komisariato darbuotojai turės pačias geriausias darbo sąlygas apskrityje. „Pastatas visiškai pritaikomas policijos pareigūnų reikmėms“, – tikino M. Akelaitis. Skirtingai nei dabartinio policijos komisariato patalpose, naujajame komisariate bus du įėjimai: interesantai ir nusižengusieji įstatymams į pastatą vaikščios per skirtingus įėjimus. „Žmonės, taip vadinamieji interesantai, vaikščios per paradinį įėjimą, o nusižengusieji bus vedami per kitą įėjimą. Interesantai vieno langelio principu bus priimami hole“, – sakė pareigūnas.

Nusikaltusieji į sulaikymo kameras bus atvedami iš kitos pusės, per uždarą vidinį kiemelį. „Bus dvi trumpalaikio ir dvi ilgalaikio sulaikymo kameros. Pas mus sulaikytąjį maksimaliai bus galima laikyti dvi paras“, – kalbėjo M. Akelaitis. Kaip žinia, dabar suimtieji iš Šakių dažniausiai vežami į Marijampolę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.