Kartais ir įspėjamieji kelio ženklai tampa įkyrūs

tiltas remontasValenčiūnų kaime, krašto kelyje Jurbarkas-Šakiai-Pilviškiai, jau daugiau nei pusmetį per Jotijos tiltą ribojamas automobilių greitis iki 30 km/h. Šalia tilto gyvenantys žmonės nuogąstauja, kad artėjant žiemai kelio įspėjamaisiais ženklais apstatytas plentas netaptų didelės nelaimės priežastimi. Be to, šakiečiams neaišku, dėl kokių priežasčių pasikeitė miesto ribos.   
 
Nuotr. Metų pradžioje įspėjamaisiais kelio ženklais apstatytas Valenčiūnuose esantis tiltas per Jotijos upę, ko gero, dar ilgai toks išliks.
 
Vieni mato – kiti nemato
 
Krašto kelyje Jurbarkas-Šakiai-Pilviškiai, Valenčiūnų kaimo teritorijoje, tiltas per Jotijos upelį jau kuris laikas apstatytas daugybe įspėjamųjų kelio ženklų, paramstytų smėlio maišais. Per kaimuose vykstantį šiųmetį darbymetį prie pagrindinio kelio gyvenantys Valenčiūnų kaimo gyventojai liudija, kad transporto kamščiai čia susidaro iki parduotuvės.

VĮ Marijampolės regiono keliai Šakių kelių tarnybos viršininkas Antanas Pauliukevičius problemų čia nemato. „Eismas ir toliau bus ribojamas. Kadangi ten problemų yra su tiltu, todėl mes negalime leisti eismo. Mūsų teisė vykdyti eismo ribojimą. Nemanau, kad tai didelė problema. Kiek aš pro ten važiuoju, tai niekada nemačiau, kad susidarytų kamščiai“, – sako A. Pauliukevičius.

„Kai ateis žiema, avarijų bus sočiai. Ar jūs žinote, kokiu greičiu kiti atlekia? Ypač mūsų jaunimas. Žinokit, čia nukentės... Kad vairuotojas pats nukentės – tai trauk jį devynios, bet nukentės ir nekalti žmonės. Kai kas bloga nutinka, tada pradeda mąstyti“, – žodžių į vatą nevyniodama dėstė prie pat Jotijos tilto gyvenanti Valenčiūnų kaimo gyventoja.
 
Pinigų nėra

„Žinokit, mums tikrai didelė problema šis tiltas. Kažkada kelininkų pasiteiravau, kada remontuos. Tai jie pasakė – remontuos tada, kada viena tilto pusė įgrius. Sakė – nėra lėšų“, – dėstė moteris. Pasirodo, kelininkai valenčiūniškei nemelavo. Kaip patikino kelių tarnybos viršininkas A. Pauliukevičius, projektas 11 km kelio atkarpai ir tilto tvarkymui jau seniai paruoštas, tik finansavimo laukiama. „Mes, kaip vadovai, galime atsakyti tik taip: kol nėra kastuvo – nelaimėtas konkursas, negalima atsakyti, kada tikėtis remonto“, – sakė Kelių tarnybos viršininkas.

Pasak A. Pauliukevičiaus, yra ir daugiau tiltų, kuriems reikalingas remontas.
 
Atkelti kelio ženklai

Dažnesni Šakių svečiai, patys šakiečiai pastebėjo, jog Griškabūdžio ir Lukšių link nuo miesto centro atkelti jo teritorijos pradžią žymintys ženklai „Šakiai“. Apie tai užsiminta ir praėjusį penktadienį vykusiame rajono tarybos posėdyje. Kaip paaiškino kelių tarnybos viršininkas A. Pauliukevičius, ženklai atkelti dėl eismo saugumo siekiant mažinti įvažiavimo į miestą greitį. „Lukšių link padarytas žiedas. Nuo Kauno atvažiuojant žiede sumažėja greitis. Pas mus kasmet rudenį vyksta kelių apžiūros. Po pernai vykusios apžiūros buvo rekomenduota atkelti miesto teritoriją žymintį ženklą, kad būtų sumažintas automobilių važiavimo greitis“, – tikino A. Pauliukevičius.

Tačiau tokiu pakeitimu vėlgi patenkinti ne visi. „Jei jau atkėlė miesto ženklą, tai prie jo turėtų būti ženklas, leidžiantis bent 70 km/h greitį, nes dabar reikia vilktis vėžlio žingsniu gerą kilometrą, o aplink namų nėra arba jie toliau kelio“, – komentavo šakietė Jadvyga. Kaip teigė A. Pauliukevičius, šiuo metu svarstoma galimybė  tam tikrą kelio atstumą greitį padidinti iki 60km/h Lukšių link, tačiau Griškabūdžio pusės link greičio didinimo tikėtis nereikia.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.