Administracijos direktoriui teko aiškintis dėl savo sprendimo

snieckus tribunaAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Praėjusį ketvirtadienį rajono savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus rajono spaudos atstovams pranešė, jog naujuoju UAB „Šakių vandenys“ direktoriumi skirs UAB „Gulbelė“ direktoriaus pavaduotoją Kęstutį Vilkaitį. Penktadienį vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje kilo daug klausimų dėl šio direktoriaus sprendimo.
 
Nuotr. Posėdyje paaiškėjo, kad kai kurie tarybos nariai apie administracijos direktoriaus sprendimą „Šakių vandenų“ direktoriumi skirti Kęstutį Vilkauską sužinojo iš spaudos.
 
Sužinojo iš spaudos
 
Posėdyje pasibaigus einamiesiems klausimams eilė atėjo pareiškimams ir pasisakymams. Tarybos narė Eglė Dragūnaitytė teigė, jog jungtiniame Švietimo, kultūros ir sporto bei Sveikatos ir socialinės politikos komiteto posėdyje buvo nemažai kalbama apie savivaldybės vykdomų konkursų viešumą.

„Norėčiau paklausti, kada įvyko „Šakių vandenų“ vadovo konkursas. Konkrečiai, kurią dieną ir valandą? Kada patvirtinta kandidatūra ir kodėl taryba apie tai sužino iš spaudos?“ – klausė tarybos narė.

Į tribūną situacijos paaiškinti atėjęs administracijos direktorius teigė, kad dėl „Šakių vandenų“ direktoriaus pareigų buvo paskelbtas konkursas-atranka, o komisija nebuvo sudaryta, kadangi sprendimą priima administracijos direktorius.

„Po pokalbių su kandidatais ir pasitaręs su tarybos nariais, sprendimą priėmiau aš ir apie tai informavau spaudą, kad žmonės žinotų“, – sakė E. Sniečkus.

Rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, kaip pats sakė, norįs „įnešti aiškumo“, todėl patikino: kai bus patvirtintas naujasis „Šakių vandenų“ direktorius, jis bus pristatytas artimiausiame tarybos posėdyje.

„Kol nepaskirtas vadovas, kiti konkurse arba atrankoje dalyvavę asmenys nepageidavo, kad būtų skelbiamos jų pavardės“, – sakė meras.

Tarybos narys Mindaugas Tarnauskas klausė, ar posėdyje bus galima susipažinti su kandidatu, kuris turėtų užimti „Šakių vandenų“ direktoriaus postą.

„Šis konkursas kelią daug klausimų. Kai administracijos direktoriui daviau užklausą, kokiais kriterijais vadovaujantis sudaryti kvalifikaciniai reikalavimai (jie, beje, ypač menki) kandidatams atrinkti ir ar bus sudaryta galimybė stebėti konkurso eigą, gavau lakonišką atsakymą, kad visuomenė su priimtu sprendimu bus supažindinta. Aš suprantu, kad savivaldybėje galbūt kai kam viešumas nėra vienas iš pagrindinių prioritetų – paslapčiomis buvo atleistas ir buvęs „Šakių vandenų“ vadovas, o to rezultatas, kaip suprantu, jau egzistuojantis jo ieškinys savivaldybei, nors dar Kontrolės komitete administracijos direktoriui pasakiau, kad taip ir turėtų nutikti. Tad, jeigu tokiu pačiu stiliumi bus toliau darbuojamasi, galiu tik spėti, kad savivaldybei ir visiems rajono gyventojams tai kainuos daugiau nei turėtų“, – atvirai kalbėjo tarybos narys.
 
Viešumas

Tarybos narys Romas Pukinskas E. Sniečkaus teiravosi, ar jis informavo J. Bertašių apie savo sprendimą dėl „Šakių vandenų“ direktoriaus.

„Meras, vakar atėjęs į Finansų komiteto posėdį, teigė nieko nežinantis apie naująjį direktorių ir, primygtinai klausiamas, ar yra kandidatų, atsakė, kad yra du kandidatai“, – sakė R. Pukinskas. Meras, atsakydamas į tarybos nario pareiškimą, pasakė, kad jis komiteto posėdyje įvardijo būsimojo „Šakių vandenų“ direktoriaus vardą, ir pavardę.

„Galim po posėdžio susirinkti ir paklausyti posėdžio įrašo, jeigu aš nusišnekėjau, jūsų atsiprašysiu“, – į mero žodžius atsakė tarybos narys.

E. Sniečkus pareiškė, kad girdėdamas pastabas dėl viešumo ir pan. nelabai turi ką ir bepridurti.

„Apie savo būsimus sprendimus kalbuosi su tarybos nariais ir su visais suinteresuotais asmenimis ir spaudą informuoju apie savo sprendimus, ar galima kažką padaryti dar viešiau?“ – retoriškai klausė E. Sniečkus.

Protestavo

Administracijos direktoriui palikus tribūną, R. Pukinskas paaiškino, kodėl nusprendė protestuoti, susilaikyti ir nebalsuoti dėl tarybos posėdyje svarstomų klausimų.

„Mano abejonės, kaip tarybos naujoko, komitetuose buvo ne kartą išsakytos. Jos nebuvo išgirstos ir į posėdžių darbotvarkes toliau traukiami menkaverčiai klausimai, kuriuos sėkmingai gali išspręsti seniūnai. Pavyzdžiui, nurašyti devynių litų vertės kompiuterį arba iš balanso į balansą perduoti lovą. Kai šiuose rūmuose sėdėjau tarybiniais laikais ir čia dirbo labai rimti vadovai, būtų buvęs nesusipratimas tarybos posėdyje svarstyti, tarkim, ar važiuoti vyriausiajam zootechnikui į civilinės gynybos kursus. Mane, kaip žmogų, deleguotą atstovauti rajono žmonių interesus, žeidžia tai, kad visąlaik turiu bėgti paskui traukinį“, – mintis dėstė tarybos narys.

Tęsdamas savo pareiškimą R. Pukinskas aiškino, kodėl, jo manymu, bėgama paskui traukinį.

„Su kieno žinia, kieno viziją vykdant išgriautas antras savivaldybės pastato aukštas? Kodėl apie tai nieko nežino tarybos nariai bei savivaldybės darbuotojai, bet kažką žino spauda? Paskelbti konkursai dėl Šakių kultūros centro renovacijos, surasti rangovai, atlikti projektavimo darbai, pradėti fiziniai darbai, bet ir vėl niekas nieko apie tai nežino. Tokių pavyzdžių yra labai daug. Šiandien protestavau prieš netinkamai sudėliotą darbotvarkę, prieš netinkamai pasirinktus prioritetus ir prieš kai kurių tarybos narių tiesioginį mulkinimą. Prašau, pradėkim įtraukti rimtus klausimus į posėdžių darbotvarkes bei informuoti rajono tarybą ir gyventojus apie strateginius klausimus. Dabar kol kas einama mažų bulviukų rankiojimo linkme“, – atvirai rėžė R. Pukinskas.

Išklausęs tokį tarybos nario pareiškimą, rajono meras teigė, kad ne rajono savivaldybė sugalvoja tvarką ir kuria posėdžių klausimus, o viskas vyksta pagal LR priimtus įstatymus.

„Pasakau visiems rajono žmonėms – remontas savivaldybėje daromas tam, kad visiems gyventojams būtų paprasčiau patekti pas bet kurį skyriaus vedėją ar kitus darbuotojus. Ateity, ko gero, kai bus daromas remontas tualete ar kitoj patalpėlėj, reikės pasitelkus spaudą paviešinti, kad tai daroma“, – ironizavo meras.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.