Čempionatas vienija krepšinio aistruolius

krepsinis paluobiaiRugsėjo 5 dieną startavo Europos vyrų krepšinio čempionatas. Krepšiniui neabejingi rajono gyventojai kviečiami vienytis ir bendrai stebėti lietuvių pasirodymus. Kad varžybos būtų dar įdomesnės, azartas kurstomas lažybomis.
 
Nuotr. Už projekto pinigus įsigytas projektorius puikiai išnaudojamas paluobiškių labui, nes šie jau antro čempionato varžybas žiūri drauge.  
 
Sirgaliai vienijasi
 
VšĮ Šakių krepšinio klubo vadovas Vytautas Strokas sako, kad Lietuvos vyrų rinktinė tikrai stipri, todėl varžovams teks pasistengti. „Laiku belgams pralaimėjome. Ko gero, lietuviai manė, kad lengvai belgus įveiks arba jie patys pasiduos. Jie nepasidavė...“ – sakė V. Strokas, atsargiai prognozuojantis, kokią vietą lietuviai galėtų užimti čempionate.

Kad ir kaip Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei besiklostytų žaidimas, tikrieji sirgaliai visuomet kartu. Paluobiuose krepšinio sirgaliai šįkart stebi antrąjį čempionatą. Mindaugo Kriaučiūno iniciatyva vietiniai gyventojai varžybų stebėti kviečiami į naująjį Paluobių daugiafunkcį centrą.

Ne pirmą kartą čempionatų varžybas stebėti šakiečiai kviečiami į kavinę-piceriją „Kiba“. Jos direktorė Rita Kasparavičienė patikino, jog kaskart suguža nemažai norinčiųjų bendrai pasižiūrėti varžybų. Sirgalių patogumui kavinėje paruoštos dvi salės. „Laukiame ateinančių. Žinoma, daugiausia žmonių susirenka stebėti varžybų, vykstančių ne darbo metu“, – kalbėjo R. Kasparavičienė. Pasak jos, šakiečiai yra kultūringi – nesėkmės atveju nuo sirgalių emocijų kavinė dar nenukentėjo.

Kavinėje-klube „Zebra“ taip pat organizuojami varžybų stebėjimai. Klubo vadovas Rimantas Puidokas sako, kad čempionato varžybų transliacijos sulaukia didelio šakiečio susidomėjimo. „Pasakysiu iš verslininko pusės. Jeigu duosi ką nors už dyką, tai visąlaik turėsi žmonių. Jeigu norėsi uždirbti, tai reikės ieškoti žmonių. Žmones viliojame specialiais pasiūlymais“,– kalbėjo R. Puidokas.
 
Saviškius palaikė Latvijoje

Pirmosiose varžybose su Ukraina Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę palaikyti į Latviją iškeliavo per 30 krepšiniui neabejingų Šakių rajono ūkininkų, kuriems kelionę finansavo AB „Kauno grūdai“. Išskirtinę galimybę dalyvauti čempionato D grupės varžybose turėjo ir ūkininkas Armintas Dubickas iš Griškabūdžio. Nuo mažens krepšiniu besidomintis griškabūdietis sako, kad buvo nepaprastai įdomu pajusti sirgalių vienybės atmosferą. „Su ukrainiečiais žaidę lietuviai varžybas laimėjo sunkiai“, – sakė A. Dubickas, tikintis, jog lietuviai namo grįš su medaliais.

Pakursto aistras

Pasirodo, čempionato aistros dar labiau įkaitinamos lažybomis. Šakiuose veikiančio lažybų punkto „Topsport“ atstovas patikino, kad šakiečiai yra azartiški krepšinio sirgaliai. „Iš suaktyvėjusių statymų galima pasakyti, kad šakiečiai labai susidomėję čempionatu ir palaiko Lietuvą“, – kalbėjo lažybų punkto rinkodaros vadovas Skirmantas Staniulis.

Pasak jo, lažinamasi ne dėl to, ar laimės lietuviai, siūloma į čempionatą žvelgti įdomiau. „Sirgaliai gali statyti, kas laimės, tarkim, pirmą rungtynių pusę, o kas – trečią kėlinuką ir t.t. Yra įvairiausių statymų. Tikrai pasiūlymų turime visiems skoniams. Manau, pastačiusiam kelis eurus, tikrai bus daug įdomiau sirgti už Lietuvą. Jeigu laimi lietuviai, ir laimi pinigų – tai puiku“, – tikino pašnekovas.

Lažybų punktas turi ir pikantiškų pasiūlymų. Siūloma lažintis, ar nusiskus barzdą krepšininkas Antanas Kavaliauskas. „Daug sirgalių sako, gal jam maišo barzda. Tai mes padarėme tokį statymą, – kalbėjo S. Staniulis. – Daug kas jau neįsivaizduoja A. Sabaliausko be barzdos, todėl manau, kad jis jos nenusiskus.“

Giedrė Merčaitienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.