Pasitikrino pagrindinio šalies įstatymo žinias

konstitucijos egzaminasRugsėjo 29 d. Lietuvoje vyko pirmasis Konstitucijos egzamino etapas. Savivaldybės salėje egzaminą laikė du žmonės.
 
Nuotr. Savivaldybės salėje Konstitucijoas egzaminą laikė tik du asmenys.
 
Antradienį rajono savivaldybės posėdžių salėje teisines žinias panoro pasitikrinti du žmonės – savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis (ligi šiol Konstitucijos egzaminą sprendęs internetu) ir Šakių socialinių paslaugų centro darbuotoja Indrė Jančaitytė. Abu jie pasirodė puikiai, o į antrąjį etapą pateko E. Pilypaitis, teisingai atsakęs į 25 testo klausimus (iš viso buvo 30 klausimų). Paklausus, kodėl vicemerui svarbu išmanyti Konstituciją, šis atsakė: „Tai tas pat, kaip tikinčiam žmogui svarbu mokėti Katekizmą. Privalu žinoti savo teises, pareigas. Žinant, kaip valstybė funkcionuoja, viskas stojasi į savas vėžes.“

E. Pilypaitis tikina, specialiai šiam egzaminui nesiruošė. „Daug žinojau iš bendro išprusimo. Egzamino klausimai ganėtinai specifiniai. Kad teisingai atsakytum, reikėjo daugiau suvokti“, – sakė vicemeras, pridurdamas, jog antram etapui ruošis atsakingiau.

Antrą kartą savivaldybės salėje Konstitucijos egzaminą laikiusi I. Jančaitytė įsitikinus, jog reikia palaikyti žmonių organizuojamas akcijas. „Manau, kad kiekvienam žmogui būtina bent kartą perskaityti Konstituciją, kad žinotų savo teises ir pareigas. Su pagrindiniu šalies įstatymu išsamiau susipažinti teko ruošiantis konkursui valstybės tarnautojo pareigoms užimti. Dar kartą ją perskaičiau pernai kolegės paraginta dalyvauti Konstitucijos egzamine“, – kalbėjo I. Jančaitytė.
 
Aktyviai Konstitucijos egzamine dalyvavo rajono moksleiviai – teisines žinias pasitikrino daugiau kaip 300 mokinių. Į antrąjį turą pateko 7, daugiausia – Šakių „Žiburio“ gimnazijos auklėtinių. Antrasis Konstitucijos egzamino etapas vyks spalio 19 dieną.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.