Posėdžiavo Kontrolės komitetas

Pirmadienį vykusiame savivaldybės Kontrolės komiteto posėdyje dalyvavo savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininkas Romas Pukinskas, kuris teigė, jog minėtoji komisija gavo pareiškimą dėl viešojo konkurso UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pareigoms užimti organizavimo.
 
„Peržiūrėjus šio pareiškimo esmę ir susitikus su pareiškėju, korupcinių apraiškų pačioje procedūroje neaptikta. Tokia buvo vienbalsė komisijos narių nuomonė“, – pareiškė R. Pukinskas.

Savo kalbą tęsdamas R. Pukinskas minėjo, kad Antikorupcijos komisija prašė savivaldybės administracijos pateikti informacijos apie vykusį konkursą, tačiau komisijos netenkino nei atsakymo turinys, nei apimtis.

„Duomenys, kuriuos mes gavome, labai neišsamūs – nebuvo pateiktas nei vykusio konkurso protokolas, nei duomenys apie kokią nors konkursui sudarytą komisiją“, – pastebėjo komisijos pirmininkas.

Kaip sakė R. Pukinskas, Antikorupcijos komisijai labiausiai užkliuvo tai, kad organizuotas konkursas „Šakių vandenų“ direktoriaus pareigoms užimti palieka vietos įvairiems gandams ir tam tikroms spėlionėms.

„Rajono vadovai paskubėjo spaudoje pareikšti, kad vienas iš pretendentų buvo „atmestas“ vien dėl to, kad šioms pareigoms visiškai netiko pagal Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadas. Skundo pareiškėjas teigė, kad taip nebuvo, o pats administracijos direktorius sutiko, kad pretendento anketiniai duomenys netrukdė jam užimti šių pareigų“, – sakė komisijos pirmininkas. Kontrolės komiteto nariai pasitarę nusprendė šį klausimą atidėti vėlesniam laikui ir svarstyti jį uždarame posėdyje.

Į posėdžio darbotvarkę komiteto narės Dinaros Gudaitienės prašymu buvo įtrauktas vienas papildomas klausimas. „Šakių komunalinio ūkio“ direktoriaus D. Mikelionio D. Gudaitienė teiravosi apie įmonės vidaus veiklą: „Buvo atleistas direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Viltrakis ir teisminio proceso metu jis vėl buvo grąžintas į darbą. Ar nemanote, kad atleidime buvo padaryta nusižengimų?“

D. Mikelionis atsakydamas į klausimą teigė, kad teismo sprendimas dar nėra įsigaliojęs, o Šakių rajono apylinkės teismo sprendimas šiuo klausimu bus skundžiamas, baigiama ruošti apeliacija, todėl klausimą reikėtų komentuoti kiek vėliau, įsigaliojus galutiniam teismo sprendimui.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.