Naujų vėjų į savivaldybę atnešė pasikeitę darbuotojai

priemimasAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Nuo to laiko, kai balandžio mėnesį rajono savivaldybėje pradėjo dirbti naujasis administracijos direktorius Evaldas Sniečkus, savivaldybėje pasikeitė nemažai dalykų, vienas iš jų – nauji darbuotojai.
 
Nuotr. Rekonstruotame priimamajame nauja savivaldybės darbuotoja Aušra Bajerčiūtė (nuotraukoje) laukia atvykstančių gyventojų.
 
Pasikeitę darbuotojai
 
Iki tol, kol administracijos direktoriumi nepradėjo dirbti E. Sniečkus, savivaldybėje dirbo du kompiuterininkai, tačiau, kaip sakė pats administracijos direktorius, šie darbuotojai neatliko savo darbo taip, kaip jų buvo prašyta. Tuomet vietoj šių dviejų darbuotojų buvo priimtas vienas kompiuterininkas, o kai kuriuos kitus darbus, susijusius su kompiuteriniais tinklais, atlieka pasamdyta įmonė.

Tačiau yra ir tokių darbuotojų, kurie buvo priimti manant, jog trūksta tam tikrų specialistų. Pavyzdžiui, naujoji savivaldybės juristė Kristina Sniečkutė. Administracijos direktoriaus teigimu, darbuotoja buvo priimta, nes iki šiol bendrajame skyriuje beveik visus juridinius klausimus spręsti tekdavo  Jūratei Šneideraitienei, o tai, E. Sniečkaus teigimu, itin didelis vienai darbuotojai tenkantis krūvis. Direktoriaus pasiteiravus, ar naujoji juristė jo giminė, šis atsakė, jog jokie giminystės ryšiai jo ir naujosios darbuotojos nesieja.

Šiek tiek pokyčių yra ir Architektūros ir urbanistikos skyriuje. Šiame skyriuje architektu dirbęs Martynas Šlėderis perkeltas į Regioninės plėtros skyrių, kur užima projektų koordinatoriaus pareigas. Pasak E. Sniečkaus, iki šiol rajono savivaldybėje silpnai parengiami techniniai projektai, o administracijos direktorius siekia, kad ši padėtis pasikeistų. Maždaug prieš porą mėnesių vietoje M. Šlėderio Architektūros ir urbanistikos skyriuje darbuotis pradėjo naujasis architektas – Mantas Paketuris.

Iki šiol beveik visus buvusius savivaldybės darbuotojus pakeitė nauji specialistai. Administracijos direktoriaus pasiteiravus, ar bus taip, jog darbuotojų skyriuose apskritai sumažės, E.  Sniečkus atsakė, jog viską reikia daryti apgalvotai, neskubant ir niekam nesukeliant streso. Visai neseniai užtarnauto poilsio išėjo Žemės ūkio skyriaus vedėjas Alfridas Vigelis bei jo sekretorė Tatjana Paškevičienė. Administracijos direktorius neslėpė, jog sekretorės šiame skyriuje nebebus ir naujo darbuotojo paieška nebus skelbiama. Šiuo metu laikinai Žemės ūkio skyriaus vedėjos pareigas eina vyresnioji specialistė Irena Žemaitienė. E. Sniečkus neslėpė, jog I. Žemaitienė – jau ilgą laiką šiame skyriuje dirbantis asmuo, išmanantis savo pareigas, tad norėtųsi, jog ir vedėjo vietą užimtų ne mažiau kompetentingas specialistas.

Pusmetį administracijos direktoriumi dirbantis E. Sniečkus teigė, kad dar per mažai laiko praėjo, jog drąsiai būtų galima pasakyti, kurių savivaldybės skyrių darbuotojai užtikrintai bei profesionaliai atlieka savo darbą, o kuriems darbuotojams derėtų pasitempti. Tačiau direktorius neslėpė, jog laikui einant, kai bus įdiegta dokumentų valdymo sistema, kai kurie skyriai gali neišvengiamai sulaukti reorganizacijos. Pavyzdžiui, Ūkio skyrius, kuriam vadovauja Kęstutis Kuncaitis, gali pasipildyti vienu nauju darbuotoju, mat, direktoriaus manymu, šis skyrius vykdo ypač daug funkcijų.
 
Naujas priimamasis

Rajono savivaldybės antrajame aukšte būtų sudėtinga nepastebėti pokyčių. Čia moderniai įrengtas priimamasis, kuriame gyventojus bei savivaldybės svečius nuo šiol pasitiks dvi sekretorės – Felicita Totoraitienė ir nauja darbuotoja Aušra Bajerčiūtė. Kaip teigė E. Sniečkus, šios dvi specialistės, esant reikalui, viena kitą pakeičia, kad priimamajame visuomet būtų atsakingas asmuo, galintis suteikti informacijos ir aptarnauti atvykusius žmones.

„Tokio tipo priimamasis savivaldybėje buvo tikrai reikalingas. Manau, jog labai svarbu, kad į savivaldybę atvykusį asmenį pirmiausiai  pasitiktų sekretorė, kuri jį nukreiptų pas atitinkamus darbuotojus“, – kalbėjo E. Sniečkus.

Administracijos direktorius apgailestavo, kad priimamojo dėl techninių kliūčių negalima įrengti pirmajame savivaldybės aukšte. Tačiau jo planuose dar yra kai kurių skyrių perkėlimas į kitas vietas.

„Planuojame skyrius reorganizuoti taip, kad antrame savivaldybės aukšte būtų dokumentų priėmimas, nagrinėjimas, o į pirmą aukštą perkelti visus skyrius, kuriuose žmonės su tam tikrais klausimais į darbuotojus ir toliau kreipsis tiesiogiai, o ne priimamajame“, – pasakojo direktorius.

Priimamojo remontas, kurį atliko UAB „Rūdupis“, atsiėjo 41 366,42 euro, o baldai, kuriuos pagamino UAB „Lauksva“, – 6775 eurus. Tiesa, vis dar laukiami baldai direktoriaus bei jo pavaduotojos Ingos Cibulskienės kabinetams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.