Daugiausia paaukojo krepšiniui ir konservatoriams

Marijampolės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, jog paramos gavėjams ir politinėms partijoms Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) pradeda pervesti paramą, kurią skyrė gyventojai nuo savo 2014 metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

Parama krepšiniui

Gyventojai įvairias organizacijas kasmet gali paremti skirdami 2 proc., o partijas – 1 proc. sumokėto pajamų mokesčio. Iš viso šiemet per 20 tūkst. Marijampolės apskrities gyventojų nusprendė paremti įvairias organizacijas, skirdami joms apie 430 tūkst. eurų. Iš jų – beveik trys tūkst. gyventojų partijoms paskyrė apie 30 tūkst. eurų. Šakių rajone 3053 rėmėjai paramos gavėjams skyrė apie 65 tūkst. 217 eurų. Visoje Lietuvoje šiemet įvairias organizacijas parėmė per 547 tūkst. gyventojų, skirdami joms apie 15 mln. eurų, iš jų beveik 67 tūkst. gyventojų partijas remia per 876 tūkst. eurų.

Žvelgiant į Šakių rajono gyventojų sumokėtų pajamų paskirstymą, daugiausiai (apie 11 tūkst. 300 eurų) skyrė Šakių krepšinio klubui. Valenčiūnų aeroklubui šiemet skirta apie du tūkst. 898 eurų. Lekėčių medžiotojų klubas gaus per 1,5 tūkst. eurų. Tokią pat pinigų sumą gaus Kukarskės globos namai. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijai gyventojai paskyrė per 1,4 tūkst. eurų.
 
Aukoja  konservatoriams

Daugiausiai Šakių rajono gyventojų paramos sulaukė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai. Šiai partijai šakiečiai paskyrė kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų. Lietuvos socialdemokratų partijai skirta daugiau nei vienas tūkst. eurų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai skirta apie 377 eurų.

VMI primena, kad teisės aktai numato, jog parama turėtų būti pervesta iki lapkričio 15 d. Lėšos dalimis bus pervedamos kasdien, neatsižvelgiant į paramos gavėjų statusą. Iš viso paramos sulauks per 1000 Marijampolės apskrities paramos gavėjų.  

Šiemet Marijampolės apskrityje apie 63 proc. prašymų pateikta naudojantis VMI elektroninėmis paslaugomis – išmaniąja e.VMI programėle bei per Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS). Visoje Lietuvoje el. būdu pateikta apie 55 proc. prašymų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.