Varpo gatvės likimas Kudirkos Naumiestyje pagaliau išspręstas

uztverta gatve2Lapkričio 20 d. Šakių savivaldybėje vėl posėdžiavo Eismo saugumo komisija, kuri šį kartą galutinai išsprendė klausimą dėl Varpo gatvės uždarymo ties Vytauto gatve Kudirkos Naumiestyje.

Nuotr. Netrukus Varpo gatvės atitvarai bus nuimti, nuspręsta imtis kitokių priemonių, užtikrinančių saugumą šiame kvartale.

Lapkričio 13 d. gyventojų susirinkime buvo žadėta, jog šį klausimą spręsti bus samdoma speciali nepriklausomų ekspertų komisija, tačiau paaiškėjus, kad jiems samdyti nėra lėšų, klausimą vėl sprendė savivaldybės Eismo saugumo komisija.

Penktadienį komisijos posėdyje dalyvavo aštuoni jos nariai, taip pat atvyko abiejų konfliktavusių dėl gatvės uždarymo pusių atstovai – Raimondas Staugaitis ir seniūnaitis Vaidas Bagdanavičius.
 
Eismo saugumo komisijos pirmininkas Kęstutis Kuncaitis pranešė komisijos nariams, kad klausimą dėl gatvės uždarymo Kudirkos Naumiestyje svarstys komisija, gavusi dar du prašymus. Vieną prašymą atsiuntė Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM Pagėgių rinktinės vadas pulkininkas Rimantas Timinskas, motyvuodamas, kad ši gatvė Kudirkos Naumiestyje yra strategiškai svarbi pasieniečiams atliekant operatyvius jų veiksmus pasienio zonoje. Taip pat lapkričio 19 d. Eismo saugumo komisija gavo prašymą iš Kudirkos Naumiesčio Centro seniūnaičio V. Bagdanavičiaus su beveik 500 gyventojų parašų. Gyventojai pageidauja kuo greičiau šią gatvę padaryti pravažiuojamą.

Atsižvelgdami į šiuos du prašymus bei dar vieną, kurį jau anksčiau pateikė Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius, prašydamas komisijos dar kartą apsvarstyti šį klausimą, Eismo saugumo komisija vienbalsiai nubalsavo už komisijos pirmininko pateiktą siūlymą, kuriame buvo nurodytos priemonės, kaip padaryti šį Varpo gatvės kvartalą saugesnį penkiems daugiabučiams: Varpo gatvėje ties įvažiavimu iš V. Kudirkos gatvės įrengti greičio mažinimo kalnelį, taip pat iš abiejų kvartalo pusių pastatyti ženklą „Gyvenamoji zona“, kuris reiškia, jog transporto priemonės turi saugotis pėsčiųjų, važiuoti ne didesniu negu 20 km per valandą greičiu bei neleisti laikyti transporto priemonių nei gatvėje, nei kiemuose su įjungtais vidaus degimo varikliais. Taip pat buvo pasiūlyta šioje Varpo gatvės atkarpoje neleisti važiuoti sunkiasvoriam transportui, kurio masė didesnė negu 3,5 t. Anot komisijos pirmininko, šios priemonės turėtų būti įgyvendintos Varpo gatvėje iki šių metų gruodžio 15 d., jeigu tai suspės padaryti VŠĮ „Marijampolės regiono keliai“ Šakių tarnybos specialistai.

Posėdyje dalyvavo aštuoni iš dešimties komisijos narių. Komisijos narys bei jos sekretorius Ūkio skyriaus specialistas Aurimas Staugaitis buvo nusišalinęs nuo šio klausimo svarstymo bei sprendimo priėmimo. Likę septyni komisijos nariai už šį pasiūlymą nubalsavo vienbalsiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.