Savivaldybės administracija skiria pagalbos pinigus

Kovo 26 d. rajono savivaldybės tarybos patvirtintoje mokėjimo už socialines paslaugas tvarkoje numatytas pagalbos pinigų mokėjimas tikslinėms grupėms.

Esant lėšų, pagalbos pinigai skiriami asmeniui (šeimai) sumokėti kitiems asmenims už pagalbą, savo pobūdžiu analogišką bendrosioms socialinėms paslaugoms ar socialinei priežiūrai: vaikus globojančiai šeimai už vaikų priežiūrą ar globą (rūpybą), šeimynai – priedui mokėti, kai globotiniai sulaukia 18 m., bet gyvena ir mokosi šeimoje, šeimynoje ne ilgiau iki 21 m., – nuo 1 iki 4 bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžio per mėnesį.

Kai šeimų, šeimynų globotiniai sulaukia 18m., bet mokosi ir gyvena šeimoje, šeimynoje, globėjai kreipiasi į seniūniją pagal gyvenamąją vietą, pateikia globotinio asmens tapatybės dokumentą, pažymą iš mokymosi įstaigos ir pildo prašymą dėl pagalbos pinigų mokėjimo. Pagalbos pinigai mokami šeimai, šeimynai.
 
Pagalbos pinigai skiriami 3 mėn., 6 mėn., 12 mėn. administracijos direktoriaus arba jo įgalioto asmens įsakymu, savivaldybės administracijos Paslaugų skyrimo komisijos teikimu.

Šiuo metu pagalbos pinigai (12 BSI už 3 vaikus kas mėnesį) skirti dviem rajono šeimynoms, globojančioms pilnamečius vaikus, kurie mokosi ir gyvena šeimynose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.