Į Šakius pargabentas žadėtasis autobokštelis

autobokstelisSausio 5 d. į UAB „Šakių komunalinis ūkis“ bazę pargabentas 2007m. gamybos autobokštelis „Haulotte“. Bokštelio įsigijimui dar praėjusių metų spalį posėdžiavusi taryba suteikė 15 tūkst. eurų paskolos garantą, o pati įmonė jam dar skyrė 7 900 eurų. Iš viso šis bokštelis „Šakių komunaliniam ūkiui“ kainavo 22 tūkst. 900 eurų.

Nuotr. Antradienį į UAB „Šakių komunalinis ūkis“ techninę bazę parvežtas mažai dėvėtas autobokštelis „Haulotte“.

Anot „Šakių komunalinio ūkio“ direktoriaus Dariaus Mikelionio, šis bokštelis yra labai gero būklės ir atitinka visus įmonės pardavėjui pateiktus techninius reikalavimus. Autobokštelis kelia iki 200kg svorį, o jo ištiestos strėlės ilgis siekia 16 m. Apie naujo autobokštelio poreikį rajone buvo kalbama seniai. Jo poreikis išaugo, kai savivaldybė nusprendė daugiau neinvestuoti į techniškai pasenusį, susidėvėjusį autobokštelį, kurį ilgus metus administravo „Šakių vandenys“.
 
Bokštelis rajone reikalingas ne tik daugiabučius namus prižiūrinčiai bendrovei „Šakių komunalinis ūkis“, bet ir visoms rajono seniūnijoms: jo reikia atliekant medžių genėjimą, tvarkant namų stogus, lietaus valymo sistemas, šviestuvus ir kt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.