Stoginės klausimas vis dar lieka atviras...

stogineŠakių rajono savivaldybė dar praėjusių metų lapkričio pabaigoje iš Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos sulaukė atsakymo dėl naujojo policijos komisariato papildomo statinio (stoginės) nelegalios statybos. Dar tada minėta inspekcija atsiuntė raštišką paaiškinimą savivaldybei, kad stoginės statyba yra nelegali, nes nebuvo suderinta su savivaldybės administracija.

Nuotr. Marijampolės teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Mickaitytė (kairėje) susitikime su savivaldybės administracijos direktoriumi Evaldu Sniečkumi ir vyriausiąja architekte Vita Valaitiene sakė, jog stoginės likimas dar nėra aiškus.

Sausio 11 d. vykusiame savivaldybės administracijos vadovų bei Marijampolės apskrities statybos inspekcijos specialistų susitikime savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus sakė, kad apie neteisėtą statybą buvo informuota ir Marijampolės apskrities statybos inspekcija, kuriai buvo nusiųstas patvirtinimas, kad tokio statinio statybai leidimas nebuvo išduotas. Į pirmadienį vykusį susitikimą neatvyko policijos komisariato atstovai, nes jie apie tai nebuvo informuoti. Kaip paaiškėjo vėliau, užsakovai buvo pakviesti apžiūrėti statybų objektą ir pateikti tam tikrus dokumentus. Statybų objekto apžiūrėti neatvyko, bet reikiamus dokumentus pateikė. Aiškėja faktas, kad užsakovai – Šakių policijos komisariatas – dėl stoginės statybos nusileisti taip greitai nežada. Dabar šį klausimą nagrinėja Marijampolės teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros inspekcija, kurios specialistai sako, kad architektūriniuose reikalavimuose įrašyta, kad formuojami nauji objektai šalia rekonstruojamo pastato – įvažiavimas, automobilių stovėjimo aikštelė bei stoginė. Tačiau, anot administracijos direktoriaus, savivaldybei turėjo būti pateiktas projektas dėl papildomų (II grupės) statinių statybos ir, tik gavus savivaldybės leidimą, buvo galima statyti minėtą stoginę.
 
Pasak administracijos direktoriaus, apie nesudėtingų statinių statybą mieste (į šią kategoriją patenka minėtoji stoginė) sprendžia savivaldybė atsižvelgdama į tai, kad nauji miesto statiniai negadintų bendro architektūros vaizdo ir atitiktų tam tikrus reikalavimus. Pasak rajono vyriausiosios architektės Vitos Valaitienės, statybos leidimas išduotas tik buvusio mokyklos bendrabučio pastato rekonstrukcijai ir nei prašyme, nei architektūriniuose reikalavimuose nebuvo jokios užuominos apie numatomą stoginės statybą.
„Jeigu mums bus pateiktas šio statinio projektas, tada mes svarstysime, ar jis yra tinkamas. Kol kas sunku pasakyti, nes projekto mes dar nematome, tačiau savivaldybė, prieš išduodama leidimą statiniui, tikrai atsižvelgs į šios stoginės architektūrinį vaizdą“, – teigia administracijos direktorius E. Sniečkus.

Akivaizdu, kad dviejose barikadų pusėse esančioms policijai bei savivaldybei teks sėstis prie apskrito stalo ir dar kartą spręsti stoginės klausimą.

„Draugas“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.