Atvirame jaunimo centre – pokyčiai

Praėjo daugiau nei dveji metai, kai Šakiuose duris oficialiai atidarė Atviras jaunimo centras. Senajame „Žiburio gimnazijos pastate įsikūręs centras, atėjus pavasariui, sulauks pokyčių – šiuo metu atliekamas patalpų remontas.

Specialistų paslaugos – po vienu stogu

Kai Atviras jaunimo centras kūrėsi buvusiose kavinės patalpose, nebuvo atlikti jokie remonto darbai, tad dabar, atsiradus galimybei atsinaujinti, nekilo jokių dvejonių – daryti ar ne. Remonto darbai centre bus atliekami iš projektui „Saugok sveikatą, kol jaunas“ skirtų lėšų. Iš viso remontas, kurį atliks UAB „Ramgesta“, turėtų atsieiti apie 13 tūkst. eurų.
 
Kaip pasakojo Atviro jaunimo centro darbo su jaunimu specialistė Judita Beržvinskaitė, remonto darbai prasidėjo kovo pradžioje ir turėtų trukti iki balandžio mėnesio pabaigos. Atliekant patalpų remontą planuojama vidaus apdaila: sienų, grindų, lubų remontas, elektros ir kompiuterinių tinklų darbai, planuojama pakeisti šviestuvus, jungiklius, įrengti stiklinę pertvarą su durimis, atlikti santechnikos darbus ir kt. Kol Atviro jaunimo centro patalpos tvarkomos, visa veikla persikėlė į Šakių viešąją biblioteką.

Atvirame jaunimo centre dirbs keturi žmonės – iki šiol centre šeimininkavusi J. Beržvinskaitė, jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatorė Kristina Valaitytė, projekto „Saugok sveikata, kol jaunas“ jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinatorius Martinas Eimutis ir psichologė Jogilė Navickaitė. Kaip pasakojo rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė, šiems keturiems specialistams dirbant komandoje, jaunimas gaus kompetentingas ir profesionalias paslaugas. Į centrą atvykę jauni žmonės gaus ne tik psichologinę pagalbą, patarimų, rekomendacijų, tačiau, kaip ir iki šiol, galės žaisti įvairius stalo žaidimus ar tiesiog bendrauti tarpusavyje.

„Jeigu jauti, kad tave kamuoja kažkokia problema ir galbūt nedrįsti to pasakoti tėvams ar mokytojams, tavęs visuomet lauks Atvirame jaunimo centre dirbantys specialistai. Juk kartais jaunimas tiesiog nedrįsta kalbėti, o čia dirba jauni žmonės, kurie išklausys ir patars“, – kalbėjo D.Jurgutienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.