„Tėviškės“ bendruomenėje – pasikeitimai

liepalotaiLiepalotų bendruomenės centras „Tėviškė“ turi naują pirmininkę. Ja visuotiniame narių susirinkime vienbalsiai išrinkta Elvyra Janavičienė, kuri bendruomenės vairą perėmė iš aštuonerius metus jai vadovavusios Vilmos Sutkaitienės.

Nuotr. Naujoji pirmininkė Elvyra Janavičienė (stovi pirma iš kairės) pakeitė aštuonerius metus bendruomenės centrui vadovavusią Vilmą Sutkaitienę (pirma iš dešinės).

Bendruomenės centro „Tėviškė“ pirmininkė Vilma Sutkaitienė, aštuonerius metus vadovavusi bendruomenei, pateikusi darbo ataskaitą, pasiūlė rinkti naują bendruomenės pirmininką, nes jai suderinti darbo, šeimos ir pirmininko veiklas labai sunku. Liepalotiškiai padėkojo V. Sutkaitienei už įgyvendintus projektus, kantrybę.  
 
Liepalotiškiai pripažino, kokios sunkios ir nedėkingos yra kaimų bendruomenės pirmininko pareigos: projektų rašymas, renginių, kurie atima daug laiko ir jėgų, organizavimas, reikia ir kantrybės kviečiant žmones į įvairias veiklas. Bendruomenės nariai ilgai diskutavo ir siūlė kandidatus. Liepalotiškiai turi puikią valdybos narių komandą, todėl žadėjo visada padėti naujai pirmininkei. Pirmininke vienbalsiai išrinkta Elvyra Janavičienė – aktyvi ir tikrai mokanti suburti  žmones visuomeninei veiklai moteris.

„Čia ne žaidimas, ne loterija, čia dirbti reikia“, – sakė naujoji pirmininkė. Bendruomenės nariai džiaugėsi, kad ji atsakingai prisiėmė nelengvas bendruomenės pirmininkės pareigas ir linkėjo jai sėkmės.

E. Janavičienė jau ėmėsi iniciatyvos: ji pakvietė visus balandžio 6 d. į susitikimą Zyplių dvare su keramike Egle Kurcikevičiene, o balandžio 10 d. atvykti į 2016 metų Šakių kalendoriaus pristatymą, kuris vyks bendruomenėse patalpose.  

Praėjusių metų bendruomenės veikla pasižymėjo projektu „Aktyvaus poilsio zonos sukūrimas Liepalotuose“. Už gautas projektines lėšas įsigytos vejapjovė, krūmapjovė, prie bendruomenės pastato buvo įrengta vaikų žaidimo aikštelė, sūpynės, penki lauko treniruokliai. Šiandien jau galime pasidžiaugti nauja, puikiai sutvarkyta poilsio erdve, kurioje, kaip teigė V. Sutkaitienė, noriai laiką leidžia ne tik vaikai, jaunimas, bet ir suaugusieji.

Bendruomenei aktyvumo nestinga, kai organizuojama tradicinė Sekminių šventė.

Bibliotekininkė Teresė Ulinskienė organizavo Algio Augustaičio knygos „Tamošynės vaikai“ pristatymą. Liepalotiškiai ieškojo bendruomenės verslumo galimybių: moterys pagal senovinius receptus virė braškių uogienę ir žada tęsti šią veiklą. Pasidžiaugta, kad bendruomenės veikla užfiksuota videofilme „Šakių krašto VVG projektų akimirkos“. Gruodžio mėnesį Liepalotų jaunimas suorganizavo susitikimą su automobilių sporto mėgėjais.

„Jums trūksta gyvesnio bendravimo, gyvenimą veskite čia, bendruomenės patalpose. Susirinkit, darykit ką nors, o jei bus tik teisingos ataskaitos, nutolsit nuo žmonių“, – sakė susirinkime dalyvavęs Lukšių seniūnas Vidas Cikana.

Valdybos narė Rima  Laukaitienė pasveikino bendruomenės narius, praėjusiais metais paminėjusius gražius asmeninius jubiliejus ir jiems įteikė po pavasarinį gėlės žiedą. Visiems palinkėjo aktyviai dalyvauti bendruomenės gyvenime, jaunimą paragino teikti novatoriškas idėjas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.