Tarybos narys atidarė biurą Šakiuose

tarnauskasGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį šeštadienį Šakiuose tarybos narys ir kandidatas į Seimo narius Mindaugas Tarnauskas atidarė savo biurą.

Nuotr. Mindaugas Tarnauskas su vienu iš padėjėjų Tadu Bybartu (kairėje) džiaugėsi susirinkusiais ir kvietė juos pabendrauti prie kavos puodelio.

Pasak M. Tarnausko, poreikį atidaryti tokį biurą padiktavo pats gyvenimas, nes norinčių pabendrauti, išsakyti savo bėdas vis daugėja.

„Pamąstėme, kad užteks bendrauti neformalioje aplinkoje. Žengiame profesionalumo link, tad ir nusprendėme atidaryti biurą, kuriame kiekvieną savaitę priimsime visus norinčius“, – teigė tarybos narys.

Tiesa, konkretus laikas, kada gyventojai galės užsukti į virš knygyno „Pegasas“ trečiame pastato aukšte esančias biuro patalpas, dar neaišku. Kol kas biure trūksta baldų, mažai vietos atsisėsti, dar nepakabinta ir reklaminė iškaba, bet artimiausiu metu planuojama tai sutvarkyti. Be to, biuro durys bus atviros ir nevyriausybinėms organizacijoms. Tuo ypač džiaugėsi Pagyvenusių žmonių bei „Nendrių“ klubo pirmininkė, aktyvi visuomenininkė Ona Valaitienė. Ji į biuro atidarymą su savo bendražygėmis užsuko neatsitiktinai. Pensininkė bus M. Tarnausko patarėja. Jam talkins ir dar vienas senjoras, visuomenės bei politikos veikėjas – Ronius Karopčikas. O. Valaitienė džiaugėsi tarybos nario sprendimu bendrauti, tartis ir komandoje matyti pensininkus, vyresnius žmones, nes iki šiol to nebūdavo. Be senjorų, M.Tarnausko komandoje dirbs ir jo bendražygis Laurynas Suodaitis, Vilniuje studijuojanti šakietė Bernadeta Domeikaitė, lukšietis Tadas Bybartas, kiti. Rinkimų štabo vadovas bus naumiestietis Edgaras Stanišauskas.

Susirinkusiai grupei prisistatęs M. Tarnaukas pabrėžė, kad jis nėra Lietuvos laisvės sąjungos narys, kaip dažnai minima spaudoje. Jis tikino palaikantis šios partijos iniciatyvą, bet veikiantis visuomeniniais pagrindais, nors rinkimuose į tarybos narius dalyvavo ir buvo būtent šios partijos sąrašuose. Vyresnio amžiaus žmonės pripažino, kad tai suprasti gana suku, nes jeigu esi kažkokios partijos sąrašuose, natūralu, kad jai ir priklausai.

„O tai kaip kitaip galima suprast?“ – replikavo M. Tarnausko pasakymą už nugaros stovinti moteris.

Nėra tai nėra, tačiau biuro atidarymo proga už M. Tarnausko nugaros degė būtent šios partijos reklaminė skaidrė.

Trumpai prisistatęs, pasveikinęs susirinkusius ir paminėjęs, kad Seimo rinkimuose rinkėjus stengsis pritraukti ne tik jaunatviškumu, bet ir įvairiapusišku požiūriu, toliau su žmonėmis M. Tarnauskas bendravo prie kavos puodelio ir saldumynų. Jis pats tikino nesitikėjęs tokio būrio susirinkusių ir liko maloniai nustebintas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.