Girėniškiai aptarė nuveiktus ir būsimus darbus

girenai pirmininkaiLina POŠKEVIČIŪTĖ

Beveik dvylika metų gyvuojanti Girėnų bendruomenė rinkosi į ataskaitinį susirinkimą, kad įvertintų per metus nuveiktus darbus, aptartų rūpimus klausimus. Bendruomenė vienija per 100 narių. Bendruomenės vairas patikėtas Irenai Sakalauskienei.

Nuotr. Nuo šiol Girėnų bendruomenei vadovaus Irena Sakalauskienė, kuri bendruomenės vairą perėmė iš Zigmo Povilaičio.

Bene svarbiausias susirinkimo momentas – naujojo pirmininko rinkimai. Nuo pat bendruomenės įsikūrimo jai vadovavęs Zigmas Povilaitis nusprendė atsisakyti pirmininko pareigų, bet ir toliau žadėjo bendradarbiauti, padėti užbaigti pradėtus projektus, darbus.

Buvo pasiūlyta vienintelė kandidatė Irena Sakalauskienė, kurią Z.Povilaitis apibūdino kaip aktyvią, energingą, veiklią moterį. Vienbalsiai ją ir išrinko, palinkėjo sėkmės ir ištvermės.

Girėniškiai Z. Povilaičiui dėkojo už gražius bendruomenės namus, sutvarkytą sporto aikštelę, asfaltuotas gatves, suorganizuotus renginius, kurie atsirado pirmininko pastangomis ir palaikymu.

„Jūs visada norėjot žmonių labui kažką gera palikti. Girėnų bendruomenės veikloje save įamžinote atliktų darbų gausa. Išauginta gera pamaina, kuri pasiruošusi tęsti jūsų pradėtus darbus“, – girėniškių vardu kalbėjo Irena Šakėnienė.

Rajono mero ir bendruomenių asociacijos vardu kalbėjęs Rimantas Valiukas įteikė padėkos raštus Z. Povilaičiui už Girėnų bendruomenės garsinimą ne tik rajone, bet ir Lietuvoje.

Z. Povilaitis akcentavo, kad per praėjusius metus išrinkta nauja bendruomenės valdyba, laisvalaikio salė perduota bendruomenei – žmonės pagaliau gali susirinkti, organizuoti renginius. Jis pasidžiaugė, kad vykusių talkų metu nuveikta daug darbų: pakloti šaligatviai prie karčemos, tvarkytas jos vidus, karčemoje pastatytas duonkepis. Todėl girėniškiai planuoja kepti ne tik duoną, bet ir šakočius. Z. Povilaitis informavo, kad karčemos projektas įgyvendintas 70 proc., bet jį neramina dokumentų įteisinimas. Sprendžia girėniškiai ir bendruomenės laisvalaikio salės apšildymo problemą, mano, kad geriausia būtų  statyti atskirą katilinę.

Naująją pirmininkę sveikinęs Šakių seniūnas Dalius Jasevičius pabrėžė, kad girėniškiai – gausiausiai į visus kultūrinius, sportinius renginius besirenkanti bendruomenė. Todėl pelnytai praėjusiais metais Šakių bendruomenių centrų asociacija jai ir įteikė Aktyviausios bendruomenės nominaciją. Girėnų laisvalaikio salės šokių kolektyvas, Girėnų kapela repetuoja ištisus metus ir dalyvauja įvairiuose rajono, tarptautiniuose renginiuose. Girėnų moterys ne tik šoka, dainuoja, kuria įvairius rankdarbius, bet yra puikios gaspadinės. Girėniškiai organizuoja Velykėles vaikams, susitikimus su garsiais Lietuvos žmonėmis. Sporto aikštelėje organizuoja krepšinio varžybas, dalyvauja rajono bendruomenių sporto žaidynėse, rengia šaškių, stalo teniso turnyrus.

Apie tai, ką Girėnuose dar reikėtų padaryti, kalbėjo ir bendruomenės valdybos narė Irena Šakėnienė. Ji informavo, kad yra paruoštas kreipimasis į rajono saugaus eismo komisiją dėl norimų pastatyti kelio ženklų, kurie padėtų užtikrinti saugumą Girėnuose.

Susirinkimo metu patvirtintos bendruomenės pirmininko, finansinės ataskaitos, papildyti bendruomenės centro įstatai. Girėniškiai neskubėjo skirstytis į namus, klausėsi Girėnų kaimo kapelos koncerto, planavo ir aptarė naujus sumanymus ir numatomus darbus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.