Dalyvavo konferencijoje

Balandžio 28 dieną Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos surengė konferenciją, skirtą institucinės globos pertvarkos klasterio kūrimui ir dalyvių bendradarbiavimui. Konferencijoje dalyvavo ir vicemeras Edgaras Pilypaitis.

Susitikimo metu buvo pristatyta institucinės globos pertvarkos eiga, rezultatai, geroji užsienio šalių patirtis ir pirmieji lietuviški pavyzdžiai bei visuomenės nuomonės tyrimai. Be to, akcentuota ir visos vietos bendruomenės atsakomybė  – svarbus prevencinis darbas, kuo didesnis visų visuomenės grupių įtraukimas, kad pačioje pradžioje būtų užkirstas kelias šeimai patirti įvairius rizikos veiksnius. Kol kas ši grandis yra labai silpna. Daugelis pripažįsta, kad vaikai be tėvų globos, vaikai su negalia turi teisę gyventi bendruomenėje, bet, deja, ne visi nori tokių vaikų kaimynystės.
 
„Taigi institucinės globos pertvarka iš viršaus jau pajudėjo, belieka pradėti judėti iš apačios ir tuos procesus priimti, skatinti įvaikinimą, globos šeimose ar šeimynose modelį bei jį palaikyti“, – mintimis po konferencijos dalijosi mero pavaduotojas.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.