Mažiau ir gavėjų, ir socialinių pašalpų

pjauna zoleSocialinės paramos skyrius informuoja, kad sumažėjo socialinių pašalpų gavėjų ir jiems išmokamų pinigų. Tad kas tai lėmė?

Nuotr. Dažniausia priežastis, kodėl nutraukiama pašalpa – asmenys atsisako atlikti visuomenei naudingą darbą.

Skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Pilypaitytė teigė, kad, gegužės 1 d. duomenimis, 1910 gavėjų buvo išmokėta 97,6 tūkst. eurų. Pavyzdžiui, pirmąjį metų mėnesį 1984 asmenys gavo 105,1 tūkst. eurų. Lyginant su 2014 m., socialinių pašalpų išmokėta 60,4 tūkst. eurų mažiau, lyginant su praėjusiais metais – sumažėjo 16,9 tūkst. eurų.
 
D. Pilypaitytė tikino, kad viena iš priežasčių ta, jog asmenys atsisakė atlikti visuomenei naudingą darbą ir jiems buvo nutrauktas pinigų mokėjimas. Dar viena priežastis – asmenys registraciją Darbo biržoje nutraukė savo noru, kiti iš jos išbraukti be teisės registruotis artimiausius pusę metų. Be to, prasidėjus sezonui, nemažai asmenų dirba viešuosius darbus, yra įdarbinti terminuotai.

Pašalpų mažinimas priklauso ir nuo to, kiek ilgai ji mokama – 12 mėnesių, 12 – 24 mėnesius. Atitinkamai ji gali būti mažinama 20 arba 30 proc.

Pagal seniūnijas paskutinį laikotarpį didžiausia suma (21,8 tūkst. eurų) išmokėta Šakių seniūnijoje ir, lyginant du paskutiniuosius mėnesius, čia ji kito mažiausiai (0,5 proc.). Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje gegužės 1 d. 247 asmenims buvo išmokėta 11,7 tūkst. eurų. Per mėnesį gavėjų skaičius ir išmokamos lėšos šioje seniūnijoje sumažėjo 12,7 proc. Labiausiai (34,5 proc.) mažėjimas jaučiamas Sudargo seniūnijoje. Čia suma nuo 2,9 tūkst. eurų balandį sumažėjo iki 1,9 tūkst. eurų gegužę. Daugmaž tolygiai šis pokytis juntamas Plokščių ir Slavikų seniūnijose (atitinkamai mažėjo 18,4 ir 18,9 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.