Voverių gyventojai pasigenda valdžios dėmesio

voveriai pastataiGintarė MARTINAITIENĖ

Tarybos narys Bernardinas Petras Vainius akcentavo, kad pastaruoju metu jaučiamas per mažas dėmesys paprastam žmogui. Tokią pastabą išsakyti tarybos posėdyje paskatino vizitas į Voverių kaimą Kidulių seniūnijoje, mintis peršasi ir lankantis po kitas gyvenvietes, stebint rajono valdžios sprendimus.

Nuotr. Kaimo žmones neramina ir kritiška apleistų pastatų būklė.

Nesusikalba su seniūnu

Pasak B. P. Vainiaus, apmaudu, kad gyventojai nesusikalba su seniūnu. Susitikimo su Voverių bendruomenės centru „Jotija“ ir kai kuriais Opozicinės frakcijos nariais metu buvo išsakyta nemažai kritikos rajono valdžiai, taip pat seniūnui Mindaugui Mykolaičiui. Voverių kaimo gyventojai norėtų sulaukti daugiau jo dėmesio bei paramos, tačiau „Jotijos“ pirmininkė Elena Pocevičienė pripažino, kad per penkerius metus jai nepavyko suorganizuoti bendro seniūnijos bendruomenių (yra trys kaimo bendruomenės – Bunikių, Kidulių ir minėta „Jotija“) ir seniūno susitikimo. Jam kritikos negailėta ir aptarinėjant kitus klausimus.

Kas sunaikino medicinos punktą?

Tačiau skaudulių voveriškiai turi ir daugiau. Vienas jų – medicinos punktas, kurį sunaikinus kaimo žmonės liko be medicininės pagalbos.

„Labai stipriai žmonės skundžiasi, kad uždarytas medicinos punktas, pritaikytos ir geros, reikalavimus atitinkančios patalpos buvo atiduotos bibliotekai, o biblioteka turėjo tris savo patalpas. Žmonės net buvo susiradę važinėjantį gydytoją, kuris kartą per savaitę atvažiuotų. Deja, į šį klausimą, kaip ir į daugelį kitų, nesugeba nei seniūnija, nei savivaldybė atsakyti. O tai yra labai blogai“, – rėžė B. P. Vainius.

Atsakomybė – ne seniūno

Tarybos posėdžio metu klausydamas savo adresu sakomą kritiką M. Mykolaitis negalėjo ramiai sėdėti ir kilo į tribūną. Jis visiems priminė, kad medicinos punktas jau buvo neveikiantis iki jam pradėjus vadovauti seniūnijai prieš dvejus metus. Be to, seniūnas ragino atsakomybę prisiimti ir pačiai tarybai, nes dėl punkto uždarymo sprendimą priėmė būtent ji.

„Bibliotekos patalpos buvo tragiškos. Ir jei klausiate, kas svarbiau, tai neveikiantis medicinos punktas tikrai nėra svarbiau“, – rėžė M. Mykolaitis ir išėjo iš posėdžių salės.

Neramina pastatai

Kaimo žmones neramina ir kritiška apleistų ir savivaldybei nerūpinčių pastatų būklė. Vis labiau griūvantis mokyklos, jau sugriuvęs kultūros namų pastatas, kuris lyg vaiduoklis stovi pačiame gyvenvietės centre. Beje, lankytojų jame netrūksta, tad gyventojai svarsto, ar nereikėtų pasirūpinti bešeimininkiu turtu rajono valdžiai, kol nenutiko kokia nelaimė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.