Skatins gimstamumą rajone

Praėjusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo patvirtintas Vienkartinės pašalpos skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašas, kuriame yra džiugių naujovių.

Rajono savivaldybės administracija skatins gimstamumą rajone – pritarta, jog kiekvienam gimusiam vaikui būtų skirta vienkartinė 200 eurų dydžio pašalpa. Tiesa, tokia išmoka bus skiriama tik šeimoms, deklaravusioms gyvenamąją vietą ir nuolat gyvenančioms Šakių rajono savivaldybėje. Tad jos, gimus vaikui, gaus ne tik Valstybės, bet ir savivaldybės paramą. Kaip teigė rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, skaičiuojant pagal 2015 m. gimusių vaikų skaičių, tokioms išmokoms iš rajono savivaldybės biudžeto prireiks apie 57 tūkst. eurų. Beje, sprendimas dėl šių išmokų įsigalios nuo 2017 m. sausio 1d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.