Diskusijos dėl stoginės toli gražu nebaigtos

stogine policijosJau ne kartą spaudoje rašyta, kad rajono savivaldybės administracija nesitaikstė su savavališka statyba prie naujojo policijos komisariato. Kadangi Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija to nepripažino, administracija parengė raštą Aplinkos ministerijai bei Seimo kontrolieriams. Praėjusią savaitę gautas atsakymas.

Nuotr. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos patvirtino, jog stoginės, esančios prie naujojo policijos komisariato, statybą leidžiantis dokumentas išduotas nebuvo.

Gautame Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos atsakyme teigiama: „Atsižvelgiant į nurodytas aplinkybes darytina išvada, kad naujai statomiems II gr. nesudėtingiems statiniams, kurie suprojektuoti projekte, bet nėra įrašyti į rašytinį pritarimą, statybą leidžiantis dokumentas neišduotas.“
 
Veikiausiai klausimą dėl stoginės pastato teks svarstyti dar kartą, mat atsiųstame dokumente taip pat nurodyta, kad Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininko pavaduotojas liepos 7 d. potvarkiu panaikino Marijampolės teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus šių metų vasario 10 d. raštą (jame skyrius teigė, jog negalima teigti, kad techninis projektas buvo parengtas ne pagal 2013 m. balandžio 12 d. išduotus architektūrinius reikalavimus, o rašytinis pritarimas išduotas tik daliai techninio projekto) ir įpareigojo Marijampolės teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėją Zenoną Galadauską užtikrinti, kad Šakių rajono savivaldybės administracijos praėjusių metų gruodžio 14 d. rašte nurodytos aplinkybės būtų išnagrinėtos iš naujo.

Beje, Marijampolės padalinys anksčiau buvo kreipęsis į Šakių rajono savivaldybės administraciją dėl projekte suprojektuotų statinių, kurie nenurodyti rašytiniame pritarime, įrašymo į rašytinį pritarimą, tačiau administracija atsisakė taisyti (išduoti naują versiją) rašytinį pritarimą.

Derėtų pabrėžti, jog administracijos direktorius Evaldas Sniečkus ne kartą akcentavo, kad leidimas buvo išduotas tik rekonstruojamam policijos pastatui, o apie jokias kitas statybas nebuvo nė kalbos. O kita ginčo pusė dar metų pradžioje kalbėjo, kad esą visi statiniai, tai yra ir automobilių stovėjimo aikštelė, ir stoginė, „yra neatsiejama projekto dalis“.

Rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius teigė, jog būtent tokio atsakymo iš ministerijos dėl neleistinų statinių ir tikėjosi.

„Buvom gerai išanalizavę situaciją, todėl esam įsitikinę, kad statybų leidimas buvo išduotas pastato rekonstrukcijai, jokių įrašų apie papildomus statinius toje teritorijoje nebuvo“, – komentavo meras.

Mero nuomone, daugelis pravažiavusių Šiaulių gatve pastebi, kad ji gražiai sutvarkyta, įrengti nauji šaligatviai, tačiau minėtasis statinys viską užgožia estetiniu požiūriu: ir visą teritoriją, ir gražų policijos pastatą.

„Tiesiog, pravažiavus šia gatve, pasidaro labai „neskanu“, – atvirai kalbėjo J. Bertašius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.